Zalai túra

2022.11.01, 09:16 Judo
Csapatösszetartó gyalogtúrán vettek részt az ASE judósai a Zalai-dombság gyönyörű tájain.

A kétnapos kirándulás egy néhány órás buszozást követően a Nagykanizsa melletti Palinból indult. Az első napi gyaloglás legizgalmasabb része a Kőszikla-szurdokon való leereszkedés volt, mely során bátorságból jelesre vizsgáztak a fiatalok. Meredek létrákon kellett leereszkedni a szurdokba és csúszós szakaszok nehezítették a haladást.

Megérkezve Nagybakónakra jóleső fáradtsággal szálltak fel a résztvevők az autóbuszra, ami a közeli Obornakba szállította a csapatot. Obornakon a Nyitnikék Erdei Iskolában sikerült megszállni, ahol minden adott volt egy jó kis bográcsban elkészített marhapörkölt megfőzéséhez. A vacsora elkészítésében elévülhetetlen érdemeket szereztek a túrán nagy számban részt vevő szülők. Ezalatt a fiatalok számháborúval és egyéb játékokkal múlatták az időt. A vacsora igazán finomra sikeredett és mindenki tele hassal, fáradtan tudott lepihenni az emeletes ágyakon.

Másnap egy újabb közös étkezés során mindenki jól bereggelizett és elkészítette az aznapi szendvicsadagját, hogy aztán újra nekivágjon a 20 kilométeres túrának. Obornakról Kistolmács volt megcélozva és nem kevesebb, mint hét kaptató nehezítette a túrázók útját. A táj szépsége mindenkit kárpótolt a nap végére bemerevedett, sajgó lábakért. Mivel ez az útvonal része az országos Kék túrának, ezért pecsételni is lehetett a Kistolmácsi-tónál lévő ellenőrző ponton.

A túra zárásaként egy igazán finom estebédet fogyasztottak el a résztvevők a magyarszerdahelyi Öreg-csárdában és mindenki jóleső érzéssel elevenítette fel a két nap emlékezetes élményeit. Vacsora után indult haza a busz és habár fáradtan, de remek hangulatban suhant hazafelé a csapat a kirándulás után.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%