Az ifi B OB-n is büszkék lehettünk.

2024.10.07, 09:18 Judo
Az első és másodéves ifjúsági korú judósok számára rendezték az elmúlt hétvégén Szegeden az Ifjúsági B országos bajnokság Csaba Béla-emlékversenyt, melyen igazán szép paksi eredmények születtek.

Szekeres Ábel, aki jelenleg még a Harsányi Utánpótlás SE színeiben harcol, de sokat készül a paksi csapattal nem talált legyőzőre súlycsoportjában a +90 kilósok között és magyar bajnok lett. Jurák Jázmin Kincső a női +70 kilogrammban óriási csatákban jutott el a döntőig, ahol kemény küzdelemben szenvedett vereséget. Kincső zseniális fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, nagyon megérdemelten lett OB ezüstérmes.

Még két éremnek örülhettünk az ifik között e napon. Anderkó Bence László -81 kilogrammban, Salamon Barnabás -90 kilogrammban tudott érmet nyerni, mindketten a dobogó harmadik fokára léphettek.

Beke Csongor serdülő létére éremért harcolt, de végül nagy küzdelemben ötödikként végzett, csakúgy, mint Tóth Zsombor a -90 kilogrammban. A sors szeszélye folytán Zsombornak Barnabással kellett harcolnia a bronzért.

Davis Darcie Miléna (-63 kg) és Falusi Zsolt (+90 kg) egyaránt a hetedik helyen zárt, kis szerencsével előrébb végezhettek volna. Hasonlóan Pálszabó Leventéhez, aki két szép győzelmét követően veszített kétszer, így kilencedikként fejezte be a versenyt.

Kovács Ágoston Antal hosszú betegség után vállalta a küzdelmet, de nem tudott továbblépni az első fordulóból. Hernádi Csanád komoly kihagyás után tért vissza a versenyzéshez, még időre van szüksége a formába lendüléshez.

A délutáni programban a Felnőtt III. osztályú országos bajnokságot rendezték, ahol szintén érdekeltek voltak az ASE-s judósok. Három, még junior korú versenyzőnkből három érmet sikerült szerezni, ráadásul ugyanabban a súlycsoportban a -73 kilósok között.

Tóth Barna arany-, Metzger Botond ezüst-, Jakab Barna bronzérmet szerzett a súlycsoportban, ezzel bizonyítva, hogy a felnőtt mezőnyben is képesek helyt állni.

Ismét jó volt paksinak lenni, szívből gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%