Vereség egy nagy csata után

2022.10.11, 08:11 Judo
Pupp Réka nagy reményekkel indult a Taskentben megrendezett judo világbajnokságra, de a sors most máshogy akarta, nem jutott a legjobb tizenhat közé.

A mongol Bishreltről tudtuk, hogy igen kellemetlen ellenfél. Fizikailag nagyon erős judós, főleg a kontratechnikákra építi stílusát, nagyon érzi a kiemeléseket, hajításokat, de mindezekre fel is készült Réka.

Ilyen előjelek mellett vártuk a mérkőzést és számítottunk rá, hogy a mongol judós megpróbálja lefogni Réka jobb kezét, de azt reméltük, hogy a meccs második felére elfárad és akkor majd uralni lehet a mérkőzést.

Az első intést Réka kapta. Lehet rajta vitatkozni, hogy jogosan-e, de tény, hogy néhányszor hasra vetődött a mongol kiemelését védve 52 kilogrammos versenyzőnk. Ezután viszont folyamatosan uralta a meccset és be is szerzett két intést az ellenfél. Ezt követően viszont feltámadt a mongol judós és ismét Rékát intették. Közben pedig már jóval az aranyponton túl jártunk és félő volt, hogyha még tovább húzódik a mérkőzés az már igen vészjósló a továbbiakra nézve, hiszen iszonyú energiavesztességgel jár egy maratoni "golden score-os" találkozó.

Végül Rékát intették inaktivitásért, de ekkor már közel tizenkét perce küzdöttek a felek. Ez számunkra a világbajnokság végét jelentette, hiszen három intést követően leléptetik a versenyzőt. Továbbjutó ellenfelünk egészen a bronzérem kapujáig menetelt, ahol vereséget szenvedett francia ellenfelétől, így ötödikként végzett.

Látható, hogy szeretett sportágunkban a világranglista vezetés még közel sem jelenti azt, hogy az érem megszerzése csak formaság. Mindig jöhet egy újabb kellemetlen versenyző, aki le akar győzni.

Réka ezen a VB-n habár csak egy meccset vívott, de az felért hárommal mind a menetidőt, mind a keménységet beleértve és biztos, hogy le fogja vonni a konzekvenciákat a jövőre nézve.

Ezzel nem ért véget a judós szezon, hamarosan újabb Grand Slamen szurkolhatunk paksi kedvencünknek.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%