Vajna Csongor országos bajnok

2023.10.03, 11:25 Judo
Izgatottan vártuk szeptember utolsó hétvégéjét, hiszen Pakson, az ESZI Sportcsarnokban, hazai közönség előtt rendezhettük meg az utánpótlás Atom kupát, mely egyben Diák A- és B magyar bajnokság és Diák C Magyar kupa is volt.

A két napos rendezvény második napján a serdülők és az ifik küzdöttek az érmekért és helyezésekért. Nem volt egyszerű dolguk a versenyzőknek, hiszen a Köves László nevét viselő emlékversenyen, közel nyolcszáz judós lépett tatamira és az OB-kon kívüli korosztályokban szlovákiai, romániai, szerbiai, svájci és ukrán judósok is rajthoz álltak.

A legfényesebb érmet Vajna Csongor szerezte, aki nem talált legyőzőre súlycsoportjában és ezzel a tavalyi év után idén is országos bajnoki címet szerzett. Reméljük Csongor a serdülők közé fellépve is hasonlóan eredményes lesz. Ulbert Lujza szintén brillírozott, csak a döntőben tudták megállítani. Lujza OB ezüstje eddigi legfényesebb érme pályafutása során. Jónéhányan léphettek még dobogóra a versenyen. Az arany- és ezüstérmen túl Marosi-Jech Richárd, Kiss Dalma Klára, Magyar-Jankovics Rebeka, Dallos Petra, Lovászi Kornél és Grosan Eric örülhetett bronzéremnek a verseny végén. Kalmár-Appelt Áronnak nagyon kevés hiányzott az éremhez, ezúttal ötödik helyen végzett. Csakúgy, mint másnap Szinger Dorina és Tóth Zsombor, akik parádés küzdelmek után lettek végül ötödikek. Czibula Bernát is nagyokat harcolt, ami ezúttal a hetedik helyre volt elegendő.

Összeségében nagyon sikeres két napot zártak az ASE-sok. Mind szervezésben, mind a tatamin maradandót alkottak. Az ősz folyamán folytatódnak a versenyek, még jónéhány korosztály magyar bajnoksága hátra van.

 

Verseny neve: Atom-Kupa, Köves László Emlékverseny, Diák C Magyar Kupa, Diák A-B Országos Bajnokság, Serdülő- és Ifjúsági Országos rangsorverseny

Verseny helye: Paks, ESZI Sportcsarnok

Verseny ideje: 2023. szeptember 30. – október 1.

 

Paksiak eredményei:

Diák C

III. hely Marosi-Jech Richárd -27 kg

Diák B

III. hely Magyar-Jankovics Rebeka -40 kg

III. hely Dallos Petra -40 kg

V. hely Kalmár-Appelt Áron -41 kg

III. hely Lovászi Kornél +60 kg

Diák A

III. hely Grosan Eric -41 kg

III. hely Kiss Dalma Klára -45 kg

II. hely Ulbert Lujza +56 kg

I. hely Vajna Csongor -60 kg

Serdülő

V. hely Szinger Dorina -48 kg

Ifjúsági

V. hely Tóth Zsombor -81 kg

VII. hely Czibula Bernát -90 kg


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%