Vajna Csongor bronzérmes a maratoni Budapest Kupán

2023.04.27, 07:28 Judo
Két napon keresztül közel kétezer judós lépett tatamira az UTE megyeri úti Jégcsarnokában, hogy a 36. nemzetközi Budapest Kupán megmérettessék magukat. A négy kontinens, huszonhárom országa sportolóinak zöme igazán magasan képzett judósokból állt és bizonyos súlycsoportokban délelőtt tíztől este nyolcig tartottak a küzdelmek.

Az ASE csapatából Vajna Csongor szerepelt a legkiemelkedőbben. Csongor az utóbbi évek egyik legnagyobb paksi reménysége és most sem okozott csalódást. Az U13-asok között két győzelmét követően az elődöntőben egy véleményes meccsen bírói döntéssel szenvedett vereséget, de a harmadik helyért nem hibázott és bronzérmet szerzett. Másik nagy tehetségünk Grosan Eric bejutott a legjobb nyolc közé és csak kevésen múlott, hogy meglegyen az elődöntő. A vigaszágon folytatva szép győzelmet aratott, de végül nem jutott el a bronzérem kapujába. Így is óriási teljesítmény 7. helyezése. 

Az ifik közül Metzger Botond alkotott maradandót. Botond az U18-asok 66 kilós gigamezőnyében három győzelemmel a legjobb nyolc közé jutott, de sajnos nem sikerült a négy közé jutás és a vigaszágon is vereséget szenvedett, igaz hosszas videózás után ítéltek ippon helyett intést ellene a vezetőbírók.

Másnap a serdülők között Anderkó Bence László a 73 kilogrammos súlycsoportban jutott a legjobb nyolcba két győzelemmel, de ő sem tudott tovább lépni.

Többi judósunk is aratott egy-egy győzelmet, de a további fordulókban megállították őket a helyenként hatvan-nyolcvan főt számláló igen erős mezőnyben.

A versenyt követő hétfőn és kedden tizenhat fős paksi kontingens vett részt a nemzetközi edzőtáborban, mely során az UTE judoterme is edzéshelyszínné vált a Jégcsarnok mellett. A zsúfolt termekben két napig küzdöttek a judósok és nagyon hasznos szakmai előrelépést jelentett ez a paksi sportolók számára.

Gratulálunk a szép eredményekhez és az edzőtábor sikeres teljesítéséhez!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%