Túl az Európa-bajnokságon

2018.05.02, 14:05 Judo
Néhány napja véget ért a 67. judo Európa-bajnokság Tel-Avivban. A paksi csapat egy ötödik és egy hetedik helyezést szerezett a 44 országot felvonultató 368 fős rekordmezőnyben. Elevenítsük fel a három nap eseményeit!

52 kilogrammos klasszisunk Pupp Réka megismételte két évvel ezelőtti eredményét az Európa-bajnokság nyitónapján.

Az első mérkőzésen egyből egy nagy skalpot sikerült begyűjteni az olimpiai bronzérmes olasz Forcinti legyőzésével. A nagynevű olasz Réka fojtásának esett áldozatul. A négy közé jutásért sajnos nem sikerült visszavágni a koszovói Krasniqi-nek. Ezen a meccsen egy vazari esés után intésekkel győzött a később döntőbe jutó koszovói. A vigaszági mérkőzésen újabb bravúrra volt szükség a világbajnoki ezüstérmes román Chitu ellen és ezt csodálatos judóval Réka meg is oldotta. Az aranypontban elért vazari nagybelső horog azt jelentette, hogy kontinens bajnoki éremért küzdhetett kiválóságunk. Sajnos a svájci Tschopp jobban koncentrált és a mérkőzés elején meglepte Rékát egy ippont érő dobással.

Nincs okunk búslakodni, huszonegy éves kedvencünk előtt még fantasztikus eredmények állnak, ezúttal kicsúszott Réka kezéből az érem, de nagyon picin múlott!

Remekül kezdett a 81-kg-os Csoknyai László a kontinens viadal második napján. Először a lengyel Szwarnowieckit győzte le két vetődéses kardobással, majd észt ellenfelét hajította el egy káprázatos csípődobással.

A folytatásban a hazaiak kiválóságát az izraeli Mukit kellett volna legyőzni, de elmaradt a bravúr. Ezúttal az ellenfél szerzett két vazarit, így ő jutott az elődöntőbe. A vigaszágon majdnem sikerült egy karpréses leszorítást befogni a török Guldurenen, de végül vazari vereség és EB hetedik hely lett a vége.

A verseny zárónapján Cirjenics Miklós lépett tatamira. A legjobb 16 köze jutásért nagyon kiélezett, kemény meccsen győzte le a belorusz Svirydet egy szép ipponnal. A második fordulóban a franciák olimpiai bronzérmese Cyrille Maret foszlatta szét érmes álmainkat. Elég volt egy pillanatnyi kihagyás, a francia bepattant Miki alá és ippont dobott. Mivel csak a legjobb nyolc tud visszamérkőzni ez a vereség a kiesést jelentette.

A paksi küldöttség a versenyt követően egy hetes pihenőt kapott Hangyási László mestertől, hisz hamarosan megkezdődik a felkészülés a szeptemberi Azerbajdzsánban rendezendő világbajnokságra.

Reméljük sikerül újult erővel belevetni magukat a munkába legjobbjainknak és e kemény edzőtáborokkal, versenyekkel tarkított időszakot követően ismét éremért tudnak harcolni majd a világ legjobbjai ellen.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%