Tóth Zsombor magyar bajnok

2023.10.30, 08:52 Judo
A szegedi Városi Sportcsarnok október utolsó hétvégéjén benépesült judósokkal. Szombaton és vasárnap is versenyt rendezett a Szatymazi SE judoszakosztály.

Az ASE fiataljai mindkét nap tatamira léptek és igen eredményesen harcoltak. Szombaton az ifjúsági B korosztály országos bajnokságát, vasárnap a Csaba Béla Diák-, és Serdülő Emlékversenyt rendezték. Az ifjúsági B-sek között magyar bajnokot ünnepelhettünk Tóth Zsombor személyében, aki a fiú -81 kilogrammos kategóriában nem talált legyőzőre.

Zsombor kirobbanó formában érkezett, és első két mérkőzésén nagy fegyverét a sangakut (háromszögfojtás és leszorítás lábbal) alkalmazva bejutott az elődöntőbe. A döntőbe jutásért kiélezett csatában végül aranypontban villant meg egy látványos egyoldalas hátsógáncs-támasztottgáncs kombinációra. A finálé hozta a legnagyobb izgalmakat, hiszen szintén Golden Score-ig jutottak a küzdő felek. Az ellenfél egy kontratechnikából eldobta Zsombort, de szerencsére az akciót megelőzően mindketten elhagyták az érvényes küzdőfelületet, így érvénytelennek nyilvánították a dobást. Ezután viszont a paksi judós robbant be egy szép akcióra, és az ezért járó vazari a magyar bajnoki aranyérmet jelentette tehetségünk számára.

Az ifi B-sek között még Jurák Jázmin Kincső a +70 kg-os súlycsoportban jutott el a pontszerző hetedik helyig, nagyot harcolva a későbbi győztessel. A többieknek Davis Darcie-nak (-57 kg), Varga-Ambrus Sebestyénnek (-66kg) és Czibula Bernátnak (-90 kg) ezúttal nem jött össze, de reméljük hamarosan ők is érmekre váltják a kemény edzésmunkát.

Másnap a diákok léptek tatamira az V. Csaba Béla nyílt, regionális emlékversenyen. Ezúttal Kalmár-Appelt Áron szerezte meg a csapat érmét a Diák B 41 kilogrammos kategóriában, habár mellette hárman is dobogósok lehettek volna. Áron szépen küzdött a döntőig, ahol nagy riválisával találta magát szemben és parázs csatában ezúttal egy értékes ezüstéremmel zárta a versenyt.

A diák A-sok küzdelmében Farkas Levente (-49 kg), Lengyel Rajmund (-49kg) és Vábró Bertalan (-54 kg) közel állt az éremszerzéshez, de végül ötödikként zárt. Száraz Dávid és Kákai Ábel ugyancsak a 49 kilogrammban hetedikként végzett.

Gratulálunk judósainkank és edzőiknek!

 

Verseny neve: Ifjúsági B Országos Bajnokság

Verseny helye: Szeged

Verseny ideje: 2023. október 28.

 

Paksiak eredményei:

I.hely Tóth Zsombor -81 kg

VII. hely Jurák Jázmin Kincső +70 kg

Verseny neve: V. Csaba Béla nyílt, regionális emlékverseny

Verseny helye: Szeged

Verseny ideje: 2023. október 29.

 

Paksiak eredményei:

Diák B

II. hely Kalmár-Appelt Áron -41 kg

Diák A

V. hely Farkas Levente -49 kg

V. hely Lengyel Rajmund -49 kg

V. hely Vábró Bertalan -54 kg

VII. hely Száraz Dávid -49 kg

VII. hely Kákai Ábel -49 kg


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%