Tóth Zsombor bronzérmes az OB-n

2019.10.21, 07:26 Judo
Kecskeméten rendezték meg az ez évi diák A és B korosztályos országos judo bajnokságot, melyen a paksi utánpótlás versenyzők is szőnyegre léptek.

Az elmúlt időszak eredményeit tekintve a diák B korú Tóth Zsomborhoz fűztük a legnagyobb reményeket. Zsombor a 41 kg-os súlycsoportban kezdte a küzdelmeket és nagyon megijesztett bennünket az első fordulóban, hiszen kecskeméti riválisa két nyakfogásos csípődobás vazarival legyőzte reménységünket. Szerencsére legyőzője bejutott a legjobb négy közé, így a vigaszágon meg lehetett célozni a bronzérmet. A visszamérkőzések során Zsombor már nem hibázott. Négy ellenfelét sikerült legyőznie látványos és színes judóval, és miután a bronzcsatában is két vazarit sikerült elérnie, ezzel megérdemelten szerezte meg a magyar bajnoki bronzérmet.

Több indulónk közül ugyanebben a súlycsoportban Petrik Richárd tudott egy győzelmet aratni, de a négy közé jutásért és a vigaszágon is vereséget szenvedett a rövid kihagyásból frissen visszatért judósunk. Harmadik diák B-s indulónk, a 35 kg-os Wahl Róbert ezúttal helyezetlenül zárt.

Egy korosztállyal feljebb, a diák A-sok között Czibula Bernát érte el a legjobb helyezést a 66 kg-os súlycsoportban. Bernát harcosan küzdött, első kör béli vereségét követően szép győzelmet aratott, majd egy újabb vereség gátolta meg abban, hogy a bronzért küzdhessen.

Másik két indulónk, a 49 kg-os Szucsán Zalán és az 54 kg-os Somkert Zoltán nagyokat verekedtek, de mind az egyenesági, mind a visszamérkőzéses küzdelmeikben vereséget szenvedtek.

Gratulálunk versenyzőinknek!

Edzők: Dobai-Krecht László, Csoknyai László

Verseny neve: Mercedes Benz Gyár Kupa - Diák A és B OB

Verseny ideje: 2019. október 19.

Verseny helye: Kecskemét

 

Paksiak eredményei:

diák B:

III. hely Tóth Zsombor -41 kg

diák A:

VII. hely Czibula Bernát -66 kg


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%