Tóth Zsombor aranyérmes lett Brnoban

2024.09.11, 09:38 Judo
Hosszú edzőtábori heteken vannak túl az ASE-s sportolók, hiszen nyáron sem állt meg az élet házunk táján. Itthoni összetartások és táborok, bajai nemzetközi edzőtábor, a korosztályos válogatottak számára pedig Cegléden tartott edzőtábor, csak hogy a legjelentősebbeket említsük.

A kemény nyári munka eredményének feltérképezésére kiváló alkalom volt szeptember 7-8. között a csehországi Brnoban megrendezett Mizuno Open, nagyszabású nemzetközi judoverseny, ahol mintegy 13 ország 1378 judósa szállt harcba az érmekért, helyezésekért.

Az első nap az U14-es és U18-as korosztály küzdelmeire került sor. Vajna Csongor az U14-esek között 60 kilogrammban nagyszerű teljesítményt nyújtva az elődöntőig menetelt. Egy jól kézben tartott meccsen végül rálépett egy dobásra, így a bronzmeccsen volt alkalma szépíteni. Kemény taktikai csatában végül győztesként hagyta el a szőnyeget és dobogóra állhatott.

Szombat délután az U18-asok vették birtokba a tatamit. Mindhárom paksi indulónk a 90 kilogrammos súlycsoportba mérlegelt és elmondhatjuk, hogy derekasan helyt álltak. Tóth Zsombor aranyéremet nyert, míg Salamon Barnabás bronzérmet szerzett. Zsombor minden mérkőzésén nagyon magabiztosan, látványos technikákkal diadalmaskodott, bizonyítva, hogy kiváló formában érkezett. Most már sokadszor láthattuk, hogyha kifog egy jó napot, bárkit képes legyőzni. Barnabás hosszú kihagyás és csuklóműtét után végre berobbant a nemzetközi mezőnybe és egy apró kihagyástól eltekintve szintén nagyot ment ezen a napon, amelyen egy igazán megérdemelt bronzot szerzett. Czibula Bernát végül nem tudott éremért küzdeni, kőkemény fogyasztása kivette belőle az erőt.

Vasárnap U16-osaink folytatták a versenyt. E napon nem jött össze az éremszerzés, habár Palencsár Péter a 60 kilósok több, mint hatvan főt számláló mezőnyében három fantasztikus győzelemmel a legjobb nyolc közé jutott. Ott vereséget szenvedett és a vigaszág sem sikerült jól, így végül kilencedik lett. Hernádi Csanád 73 kilogrammban két meccset nyert, de a másodikban hát sérülést szenvedett, így vissza kellett léptetni a küzdelmektől. Kovács Ágoston Antal is szépen kezdett, lábszárátforgatásból ért el ippont, de a következő fordulóban vereséget szenvedett és nem vitte tovább ellenfele. Beke Csongor az 55 kilósok között nagyot harcolt, de a meccs vége felé elbotlott egy vazarira és helyezetlenül zárt.

Összességében elmondhatjuk, hogy kiváló erőpróba volt a Brnoi Mizuno Open a paksiak számára. Mindenki levonhatta a maga tanulságait, mik az erősségek, amiket meg kell őrizni és mik azok a dolgok, amik javításra szorulnak.

Hamarosan beindul a hazai versenyszezon és jönnek a korosztályos országos bajnokságok.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%