Tel Aviv és Újpest

2020.01.26, 21:29 Judo
Mindkét olimpiai aspiránsunk a 16 között fejezte be a küzdelmeket a Tel Avivban megrendezett olimpiai kvalifikációs Grand Prix viadalon.

Pupp Réka az 52 kilogrammos súlycsoportban az első fordulóban a többszörös World Tour érmes szlovén Stangart győzte le egy aranypontban elért csodálatos belső comb ipponnal. Ezt követően ugyancsak ipponnal lépett túl az izraeli Kafrin kevesebb, mint két perc alatt. A rutinos belga Van Snick nagy mumus volt eddig, de most úgy tűnt sikerül szépítenie Rékának, kettejük ütközeteinek mérlegén. Az aranypontban két-két intésnél jártak és fej-fej mellett haladtak. Ekkor sajnos a belga judós egymást követő két alkalommal is aktívabbnak bizonyult és ez azt eredményezte, hogy harmadszor is megintették a paksi reménységet.

Cirjenics Miklós a százkilósok között rekordgyorsaságú fojtás ipponnal kezdett az ukrán Hutsol ellen. A legjobb nyolc közé jutásért a hazai kedvenc izraeli Paltchik-kal nézett farkasszemet. Sokáig teljesen egyenrangú félként küzdött, sőt egy kisbelső horogból majdnem vazarit ért el. A meccs fele előtt kevéssel azonban az izraeli klasszis tudott megvillanni és hátsógáncsból ipponra dobta Mikit.

Ifjúsági korú judósaink az UTE csarnokában léptek tatamira országos rangsorversenyen. Metzger Botond serdülőként vállalta a küzdelmet az ifik között az 50 kg-os súlycsoportban, de ezúttal nem sikerült mérkőzést nyernie. Tóth Barna ugyanitt az első fordulóban győzni tudott a PKSE-s Harmat ellen, majd vereséget szenvedett az MTK-s Üvegestől a négy közé jutásért. Barni szépített a vigaszágon egy ippon győzelemmel a TAC-os Hufnágellel szemben. Ahhoz, hogy a bronzért küzdhessen a ceglédi Végh állta útját, így a hetedik helyen végzett.

Gratulálunk judósainknak!

Edzők: Braun Ákos és Bor Barna


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%