Szép eredmények a szlovák Grand Prix-n

2023.03.27, 09:30 Judo
A felvidéki Pezinok, azaz magyar nevén Bazin városa több évtizedes baráti kapcsolatban áll az Atomerőmű SE judoszakosztályával. Nem lehetett kérdés, hogy az ez évi Grand Prix versenyükön is rajthoz állnak az ASE-s sportolók az U12-es korosztálytól egészen az U18-asokig.

A legifjabbaknál Kalmár-Appelt Áron és Lovászi Kornél léptek tatamira. Áron a 42 kilogrammosok között nagyot menetelt. Legnagyobb földharc fegyverével egy fordított karpréses leszorítással három ellenfelét is legyőzte a döntőig vezető úton. A fináléban taktikai ütközetben veszített, de igazán kiváló eredmény ezüstje az öt ország, 618 judósát felvonultató mezőnyben.

Lovászi Kornél a +55 kilósok között sajnos egy szerencsétlen mozdulatot követően térdsérülést szenvedett, de reméljük, gyors rehabilitáció után újra formába lendül.

Egy korosztállyal feljebb az U14-eseknél Kiss Dalma (40 kg) és Vajna Csongor (55 kg) bronzérmének örülhettünk. Mindketten nagy csatákat vívtak és megérdemelten lettek dobogósok. A lányok 40 kilogrammos súlycsoportjában Braun Sára is a pontszerző ötödik helyen végzett, szintén nagyokat harcolva.

Az U16-os korosztályban a nagy visszatérő Varga-Ambrus Sebestyén 60 kilogrammban szerzett egy nagyon értékes ötödik helyet. Szintén U16-ban a 73 kilós Tóth Zsombor szemet gyönyörködtető ipponokkal jutott az elődöntőbe, ahol egy kissé véleményes meccsen veszített. A bronzmérkőzésen újabb látványos ipponnal tudatta, hogy igazán kiváló formát időzített a versenyre.

A legnagyobb korosztályban, a 66 kilogrammban Metzger Botond előrehozott döntőt vívott magyar riválisával és parázs csata után végül a vigaszágon menetelve imponáló fölénnyel lett harmadik. Ugyanitt Szucsán Zalán is akciódús judóval jutott a bronzérem kapujába, ahol szoros meccsen lett végül ötödik helyezett.

Még három ASE-s hetedik hely jött össze a kemény nap végére. Krausz Kornél és Jakab Barna ugyan gyönyörű akciókat mutattak be, két-két győzelmük és vereségük a pontszerző helyre volt elég. Czibula Bernát is nagyívű ipponnal kezdett, de a folytatásban már nem volt eredményes, így hetedik hely lett a vége.

A verseny másnapján egy színvonalas küzdelmi edzéssel foglalták keretbe a hétvégét fiataljaink.

Gratulálunk judósainknak és edzőiknek!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%