Szarajevót is bevette a Csoknyai-Bor duó!

2014.03.31, 11:09 Judo
Két olimpikonunk ismét nem talált legyőzőre, de Pupp Réka, Cirjenics Miklós és Kiss Norbert is jól szerepelt! Képgaléria a cikkben.

 

Ismét remekeltek versenyzőink az Európa-kupa soros állomásán, amely ezúttal Szarajevóban került megrendezésre.Az eseményről a www.judoinfo.hu a következőképpen számolt be:

"Kitettek magukért az Atomerőmű SE judósai a hétvégi Európa-kupa viadalon Szarajevóban: Hangyási László tanítványai két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel a harmadik helyet szerezték meg Magyarországnak a verseny éremtáblázatán!

Huszonkét ország kétszázhetvenkét versenyzője lépett tatamira, a mieink közül hat paksi judós, valamint az UTE színeiben szereplő Gorjánácz Zsolt indult a boszniai tornán. Utóbbi négy meccset vívott, két győzelemmel és két vereséggel a kilencedik helyen végzett.

A 81 kilogrammosok között Csoknyai László ezúttal feltartóztathatatlan volt. Londoni olimpikonunk szerb, szlovén, orosz, osztrák és német ellenfelét egyaránt legyőzve szerezte meg az aranyérmet, „Csoki” Prága, Belgrád és Pozsony után immár egy negyedik európai fővárosban is nyert Ek-viadalt!

Ugyanebben a súlycsoportban Kárpáti Gábor egy győzelemmel és egy vereséggel búcsúzott.

A nehézsúlyúak között a vb-ezüstérmes Bor Barna alaposan felkészülhetett az orosz judósokból, lévén, hogy egy szerb és egy bosnyák versenyző legyőzése mellett három oroszt – Biszultanovot, Kapcevet és Volkovot – is elintézett, így megérdemelten került a nyakába az aranyérem.

A 100 kilogrammosok versenyében Cirjenics Miklós osztrák, ausztrál, szerb és brit judós skalpját is begyűjtötte, egyetlen vereségét – még a negyeddöntőben – a brit Awiti-Alcaraz ellen szenvedte el, így a dobogó harmadik fokára állhatott.

A 73 kilogrammos Kiss Norbert remekül kezdett, montenegrói, szerb és svájci ellenfelét is ipponnal legyőzte menetelt az elődöntőig, ám ezek után két vereség következett, így a paksi reménységnek be kellett érnie az ötödik helyezéssel.

A nőknél egy magyar induló volt, a 48 kilogrammos Pupp Réka személyében: a döntőig belga és olasz kihívóját is ipponnal győzte le, a fináléban azonban a szerb Nikolics jobbnak bizonyult, így a fiatal paksi judoka ezüstérmet vehetett át az ünnepélyes eredményhirdetésnél."

Versenyzőinket és mesterüket, Hangyási Lászlót egyaránt óriási gratuláció illeti az újabb remek eredményért!

Képgaléria a versenyről:

{gallery}2014_03_31_szarajevo{/gallery}


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%