Sokszoros Bajnokaink

2019.04.22, 08:03 Judo
Az elmúlt hétvégén Kecskemét városában randevúztak az ország legjobb judósai, hogy idén is megküzdjenek az országos bajnoki érmekért.

Habár bizonyos súlycsoportokban az elsőszámú versenyzők kihagyták az OB-t, vagy egyel feljebb indultak, így is kemény, színvonalas küzdelmeket lehetett látni.

A paksi csapatból Pupp Réka és Bor Barna győzelméhez egy pillanatig nem fért kétség. Az egész versenynap során küzdelemikben a legváltozatosabb technikákat vonultatták fel és lettek magyar bajnokok. Réka a döntőben karfeszítéssel, Barna kis külső horoggal és válldobással diadalmaskodott. Réka negyedszer, Barna nyolcadik alkalommal lett felnőtt országos bajnok.

Akkerman Gergely a 81 kg-osok között kis híján szintén bajnoki aranynak örülhetett, hiszen szép ipponokkal jutott el a döntőig, ahol az RHDSE-s Tóth Ferenccel kiélezett küzdelmet vívott. Elég volt egy pillanatnyi kihagyás egy vitatható bírói ítéletet követően. Ennek következtében egy fojtásos vereség és egy bajnoki ezüst lett a vége. Ez az ezüstérem Gergő eddigi legjobb eredménye a felnőtt OB-kon. Reméljük, a jövőben túl tudja szárnyalni. Ugyanebben a súlycsoportban az alsó ágon a fiatal Veres Marcell is be tudott jutni a legjobb négy közé. Az elődöntőben keményen verekedett, de egyelőre elmaradt a bravúr, csakúgy, mint a bronzmeccsen. Így is büszkeségre adathat okot ötödik helyezése.

Csoknyai László ismét a 90 kg-osok között szállt harcba. Mivel egy nagyobb súlycsoportban nagyobb erők hatnak, így könnyen előfordulhat, hogy elbotlik az ember. Ez történt Laci első meccsén is, ahol a Pénzügyőr SE-s Veres Márton dobott két vazarit egykori 81 kg-os klasszisunkon. Csoki ezt követően szépen összeszedte magát és a vigaszágon egészen a bronzéremig gyalogolt.

Az egyik legnépesebb súlycsoportban induló 73 kg-os Windischmann Bence elsőkörös győzelme után megbotlott a ceglédi Ungvári Zoltán ellen. Ezután javított a vigaszágon, de az ötödik helyért való küzdelemben már nem sikerült diadalmaskodnia az UTE-s Hegedűs ellen, így OB hetedik helyen végzett.

Szabó Annának most nem jött ki a lépés. Az első fordulóban vereséget szenvedve a vigaszágban bízhatott, de mivel az őt legyőző BM Kano-s Kovácsot az 57 kg-ból fellátogató Karakas Hedvig fogadta, így elszálltak a tovább jutási reményeink.

Az ASE csapata négy érmének és pontszerző helyeinek köszönhetően az egyesületi rangsorban az előkelő harmadik helyen zárt a versenyen nevező 42 klub közül.

Gratulálunk versenyzőinknek és felkészítőiknek!

Edzők: Hangyási László, Braun Ákos

 

Verseny neve: Felnőtt Országos Bajnokság

Verseny ideje: 2019. április 20.

Verseny helye: Kecskemét

 

Paksiak eredményei:

I.hely Pupp Réka -52 kg

VII. hely Windischmann Bence -73 kg

II. hely Akkerman Gergely -81 kg

V. hely Veres Marcell -81 kg

III. hely Csoknyai László -90 kg

I.hely Bor Barna +100 kg

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%