Sikeres vizsgák és Eb hetedik hely

2023.07.03, 10:33 Judo
Eseménydús heteken vannak túl az ASE judósai.

Az iskolai tanévzárást követően egyből megkezdődött a hagyományos judós napközis tábor, ahol ismét sikerült egy igen szépszámú gyerekseregnek megtöltenie a Bezerédj Általános Iskola udvarát, valamint judo- és tornatermét. Ez évben is változatos programokkal várták a gyermekeket a szervezők. Természetesen a fárasztó judo edzések mellé, a strandolás és a bicikli túra is részei voltak a programnak. Idén új programelemként a habparti is felejthetetlen élmény volt a résztvevők számára. Az övvizsga sem maradhatott el a tábor végére és természetesen mindkét hetet a hagyományos pizzaevéssel zárták a fiatalok. Ugyanebben az időpontban a serdülő és ifjúsági korú judósok a Barátság úti edzőteremben készültek két héten át délelőtt és délután, hiszen ők nagyobb övfokozatú vizsgára készültek. Szerencsére jól sikerült a felkészülés, hiszen a második hét végén, Mórahalmon tizenhárom paksi fiatal állt helyt a regionális övvizsgán és megérdemelten vehette át a zöld-, kék-, és barna övekért járó diplomát.

Az edzőtábort követő hétvégén a Krakkóban megrendezett Európa Játékokon szurkolhattunk nem kevesebb, mint három sportolónknak. Pupp Réka, Gercsák Szabina és Cirjenics Miklós egyaránt képviselhették a magyar judo válogatottat a vegyes csapatverseny tagjaiként.

A legjobb tizenhat közé jutásért a magyar válogatott 4:1 -re győzte le Ukrajna legjobbjait. Ezen a meccsen Gercsák Szabina jeleskedett és győzelmével járult hozzá a sikerhez. A következő fordulóban a lengyel válogatott ellen Szabina ismét diadalmaskodott, de itt már Pupp Réka is szőnyegre lépett és gigászi csatában, közel tizennégyperces meccsen győzte le az egy súlycsoporttal feljebb VB bronzérmes lengyel ellenfelét. A magyar csapat ezzel a legjobb nyolc közé került, ahol kicsi hiányzott az újabb bravúrhoz. Németország várt ránk az elődöntőbe jutásért. Szabina szép csípődobás vazarival legyőzte ellenfelét, de sajnos válogatottunk 3:3 után kikapott a mindent eldöntő ütközetben. A vigaszágon a verhetőnek tűnő portugál csapattal szintén döntetlen lett a végeredmény. Réka és Cirjenics Miki is szép győzelmet arattak a csapatverseny során, de a döntő ütközetben újra kisorsolták Miki súlycsoportját. Ezúttal a portugál judósnak voltak kötélből az idegei és megvillant egy vazari erejéig, így az ellenfél csapat jutott a bronzmeccs kapujába, a magyar válogatott pedig a hetedik helyen végzett.

Az élet megy tovább. Igen komoly szervezési munkálatok jönnek most az ASE-sok életében, hiszen hamarosan rendezzük az Atom kupát 27 ország 400 sportolójának részvételével.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%