Réka hetedszer bajnok, Szabina ezüstös

2023.10.18, 06:56 Judo
A hetvenegyedik férfi és negyvenedik női felnőtt első osztályú magyar bajnokságra negyvenegy klub százharminckét judósa nevezett és idén harmadszor adott otthont Zalaegerszeg városa a neves eseménynek. A paksi színeket Cirjenics Miklós távolmaradása miatt két hölgy, Pupp Réka és Gercsák Szabina képviselte.

Réka nem hagyott sok kétséget afelől, hogy ebben az évben is ő hazánk legjobbja a női 52 kilogrammos súlycsoportban. Három ellenfelét egyaránt fölényesen győzte le változatos technikákat bemutatva. Első meccsén egy bokadobással és egy belsőcomb dobással diadalmaskodott. A következő fordulóban kis külső ledöntést dobott vazarira, majd kisvártatva ellenfele megkapta a passzivitásért járó harmadik intését. A harmadik meccsén sem volt sok okunk az izgalomra, hiszen a jól bevált fegyvere, az uchimata (belső comb) után leszorította vetélytársát. Ezzel Réka immár hetedszer lett felnőtt magyar bajnok. Reméljük, hamarosan két számjegyű lesz első osztályú bajnoki címeinek száma.

Gercsák Szabina a 70 kilogrammosok között szintén dominált első két mérkőzésén. A negyeddöntőben és az elődöntőben egyaránt leszorította ellenfelét, sőt a döntőbe jutásért egy szép balra belső comb is belefért a földharcban történő befejezés elé. A döntő mérkőzésen a tavalyi évhez hasonlóan idén is az eggyel lentebbi súlycsoportból fellátogató világbajnoki bronzérmes, Özbas Szofi állta Szabina útját. A kellemetlen stílusú, rutinos ellenfelünk kiélezett, szoros meccsen vazari előnyhöz jutott. Versenyzőnk bármennyire igyekezett, nem tudott kiegyenlíteni. A magyar bajnoki ezüst így is szépen csillog és e két gyönyörű helyezésének köszönhetően az ASE az előkelő ötödik helyen végzett az összesített éremtáblázaton.

Versenyzőink az Európa-bajnokságot megelőzően a horvátországi Makarskán készülnek majd, hogy azt követően egy rövid formaidőzítés után, jó formában utazzanak ki a kontinensbajnokságra.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%