Pupp Réka ötödik lett a Mesterek Tornáján

2021.01.14, 10:09 Judo
Két paksi judós állt rajthoz az év első rangos nemzetközi World Tour tornáján a Dohában megrendezett World Masters versenyen. Pupp Réka az 52 kilogrammosok között egy nagyon értékes ötödik helyett szerzett. Cirjenics Miklós elsőkörös búcsúra kényszerült.

Réka az első fordulóban nagy taktikai csatában intésekkel győzte le a marokkói Iraouit, majd következett a mongol Bishrelt, akit gyönyörű fojtással kopogtatott az aranypontban. Ezzel sikerült bejutni a legjobb nyolc közé, ami a Mesterek Tornája világ- és olimpiai bajnokokat felvonultató mezőnyében igazi csúcsteljesímény. A későbbi győztes francia Buchard még egyelőre túl nagy falatnak bizonyult. Rékát ipponra dobta a francia rivális, de a visszamérkőzésen folytatni tudta a versenyt. A svájci Tschopp sérülés miatt nem állt ki versenyzőnk ellen és ezzel jogosultságot szerzett, hogy éremért küzdhessen a délutáni programban. A francia Gneto elleni mérkőzés igazi maratoni meccset hozott, hiszen a négy perces rendes küzdelmi időn kívül még több mint öt percig harcoltak a küzdő felek. A vezetőbíró végül Rékának adta ki a harmadik intést egy sikertelen válldobás kísérlet miatt és ezzel ötödikként zárt judósunk. A kimagasló helyezésért járó jutalma 648 olimpiai kvalifikációs pont lett, mellyel kikerült a veszélyzónából és most már nemcsak kontinentális kvótával folytatja az olimpiai versenyfutást, hanem bekerült ismét azok közé a versenyzők közé, akik direkt kvalifikációt érő helyen állnak a rangsorban.

Cirjenics Miklós az igen erős fizikumú, de verhető horvát Kumric-al kezdett és a mérkőzés korai szakaszában egy kaszáló körgáncsból esett el. A vezetőbíró ippont ítélt, így Miki korai búcsúra kényszerült, ezáltal a pontjait sem tudta sokkal növelni.

Következik a Tel Aviv-i Grand Slam februárban.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%