Pálszabó Levente OB bronzérmes

2023.10.09, 09:12 Judo
Egerben rendezték a serdülő korosztály ez évi legrangosabb hazai megmérettetését, az országos bajnokságot. A paksi judósok egy bronzéremnek, egy ötödik-, és három hetedik helynek örülhettek a verseny végén.

A rangos viadalra 70 klubból 273 versenyző érkezett, hogy megküzdjön a magyar bajnoki érmekért, helyezésekért.

A lányok mezőnyében Szinger Dorina ezúttal nem tudta a paksi Atom kupa jó formáját átmenteni Egerre, így végül hetedikként zárt a lányok 48 kilogrammos súlycsoportjában.

Izsák Simon nagyot küzdött az 50 kilogrammosok között, de ellenfele válldobásairól csak lelépni tudott, azokat megkontrázni viszont nem, így intésekkel vereséget szenvedett. Kovács Ágoston Antal és Palencsár Péter szépen meneteltek a 60 kilogrammosok között, egészen a legjobb nyolcig verekedték magukat. A legjobb négy közé jutásért mindketten vereséget szenvedtek, de szép győzelmeket arattak a vigaszágon, egy kevésen múlt, hogy éremért harcolhassanak, végül hetedikként zártak.

Két, 73 kilós súlycsoportban induló versenyzőnk közül Anderkó Bence László látványos, ippon győzelmekkel bejutott az elődöntőbe. Ott azonban vereséget szenvedett, emiatt sajnos klubtársával Pálszabó Leventével kellett a bronzért harcolnia. Levente pillanatnyi megingása után szép győzelmeket aratott a vigaszágon és Bencével egy nem túl parázs, taktikai meccsen döntötték el a bronzérem sorsát. Intésekkel ezúttal Levente győzött.

A paksi serdülők közül Palencsár Péter és Izsák Simon novemberben még a Serdülő B korcsoportban is rajthoz áll az OB-n, míg a többiek nagy erőkkel készülnek a jövő évi ifjúsági korosztály megmérettetéseire.

 

Verseny neve: Serdülő országos bajnokság

Verseny ideje: 2023. október 7.

Verseny helye: Eger

 

Paksiak eredményei:

VII. hely Szinger Dorina -48 kg

VII. hely Kovács Ágoston -60 kg

VII. hely Palencsár Péter -60 kg

III. hely Pálszabó Levente -73 kg

V. hely Anderkó Bence László -73 kg


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%