Palencsár Péter bronzérmes a Budapest Kupán

2022.05.02, 14:42 Judo
Szófiában rendezték az elmúlt hétvégén a felnőtt Judo Európa-bajnokságot, hazánkban pedig a Budapest Kupát.

Pupp Réka igazán kedvező előjelekkel lépett szőnyegre. Tavaly január óta minden hazai és nemzetközi versenyen, ahol tatamira lépet, éremért küzdhetett. Ez a gyönyörű sorozat az Európa-bajnokságon megszakadt. A legjobb nyolc közé jutásért a német Ballhaus kisbelső ledöntés, vazari értékű dobását nem sikerült kiegyenlítenie Rékának, így a tizenhat között búcsúzott. Ebben rejlik a judo nehézsége és egyben szépsége. Nincs előre lefutott meccs, sokszor borul a papírforma, ahogy ezen a szófiai EB-n is jó pár súlycsoportban történt. Réka éremesélyesként indult, de a sors most máshogy akarta. Szerencsére 52 kilogrammos kedvencünk van akkora klasszis, hogy tanul ebből a vereségből és még nagyobb koncentrációval fog belevágni a hamarosan kezdődő olimpiai kvalifikációs időszakba.

21 ország 174 klubjának judósa lépett tatamira az idei igazán rangosra sikerült Budapest Judo Kupán. Voltak olyan súlycsoportok ahol, közel hetven indulót számlált a mezőny.

A paksi fiatalok derekasan helyt álltak a hatalmas mezőnyben, de három pontszerző helyünk mellett egyedül az U13-as korosztályban harcoló Palencsár Péternek sikerült dobogóra lépnie.

Peti az első fordulóban vereséget szenvedett ukrán ellenfelétől, de a vigaszágon egy szép győzelmet követően kiharcolta a bronzéremért folyó küzdelem lehetőségét, és azon sem hibázott, így megszerezte csapatunk egyetlen, igen értékes érmét. Gratulálunk Magyar Kupa győztes tehetségüknek!

E napon még két hetedik helyezés született. Nagyokat harcolt Farkas Levente és Braun Sára is, de ezúttal mindketten a pontszerző hetedik helyen zártak.

A vasárnapi versenynapon az U15-ben harcoló 66 kilogrammos Tóth Zsombor végzett a legeredményesebben. Zsombor két győzelme mellett két vereséget gyűjtött, így ő is a hetedik helyen végzett.

Gratulálunk judósainknak!

A versenyprogram megy tovább és hamarosan újra szoríthatunk paksi utánpótlás reménységeinkért.

 

Verseny neve: 35. Budapest Kupa

Verseny ideje: 2022. április 30-május 1.

Verseny helye: Budapest

 

Paksiak eredményei:

U13:

VII. hely: Braun Sára -35 kg

VII. hely Farkas Levente -41 kg

III. hely Palencsár Péter -60 kg

U15:

VII. hely Tóth Zsombor -66 kg

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%