Metzger ezüst Tatán

2023.01.30, 08:56 Judo
Az idei második ASE-s megmérettetésen végre éremnek örülhettünk. Tatán az Olimpiai Sportközpontban rendezték az idei első ifjúsági korosztály számára kiírt országos rangsorversenyt.

A paksi küldöttség egy ötödik és egy hetedik helyezése mellé egy ezüstérmet is begyűjtött. A 60 kilogrammosok mezőnyében Jakab Barna szép fojtással lépett a következő fordulóba, ahol útját állta MTK-s ellenfele. A vigaszágon nem sikerült szépíteni, vazari vereséget szenvedett. Ugyanebben a súlycsoportban Krausz Kornél magabiztos judóval és látványos akciókkal bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben szoros küzdelemben vereséget szenvedett és a bronzmeccs is parázs csatát hozott. Ezúttal ötödik lett, de igazán bíztató formát mutatott.

66 kilogrammban Szucsán Zalán pazar belsőcombbal kezdett, de a legjobb nyolc közé jutásért őt is megállították. A vigaszágra nem jutott lehetősége, pedig több lett volna benne. Ugyanitt Metzger Botond egészen a döntőig menetelt a 36 fős mezőnyben. Akciódús meccseken állás- és földharcan is jeleskedett. Igazán megérdemelten jutott az aranyérem kapujába, de egy pillanatnyi figyelmetlenség elég volt és eldobták a fináléban. Az ezüstérem így is hatalmas fegyvertény.

Czibula Bernát nagyot harcolt a 81 kilogrammban az első meccsén, de végül vigaszágon folytatta a küzdelmeket. Harcos meccsen látványos ipponnal lépett tovább. A következő visszameccs az ötödik helyért folyt. Bernát nagy csatában vesztett, de a pontszerző hetedik helyére is büszkék lehetünk.

Jó nyitány volt ez az ifik között, kiválóan fel tudtuk térképezni, hogy mik az erősségeink, és miket kell még kijavítani a közelgő országos bajnokság előtt.

Gratulálunk versenyzőinknek!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%