Metzger Botond serdülő magyar bajnok!

2020.11.24, 15:54 Judo
Gyönyörű érmekkel térhettek haza az ASE judósai az eredetileg Paksra tervezett és egy héttel előrébb hozott Serdülő Országos Bajnokságról. A járványügyi intézkedések miatt volt szükség az időpont és a helyszínváltoztatásra, így a győri Olimpiai Sportparkban tartották az OB-t.

Metzger Botond a férfiak 60 kilogrammos súlycsoportjában négy mérkőzésen nagyon taktikusan judózott, többször az utolsó pillanatban döntötte el a meccseit. A döntőben viszonylag gyorsan előnyhöz jutott, sőt kisvártatva újabb vazarival tudta ezt növelni. Kicsit izgultunk, mert a második akciója után tanakodtak egy ideig a bírák, hogy megadják-e Botond dobását, de szerencsére a lassítás is igazolta, hogy a paksi tehetség szépen kivitelezte a mozdulatot és nem maradt más hátra mint a győztes kihirdetése. Boti súlyos térdsérülése után kapaszkodott vissza, hogy újra a legjobb lehessen!

Nagyon kicsi hiányzott, hogy újabb bajnoki aranynak örüljünk, hisz Andorka Kende a 73 kg-osok között imponáló fölénnyel verte az ellenfeleit egészen a döntőig. Ott azonban vazari hátrányba került és végül leszorítással szenvedett vereséget. A bajnoki ezüst így is gyönyörűen csillog számunkra.

Hogy teljes legyen az éremkollekció, arról a Hód-os ASE színekben induló Ocsák Nimród (66 kg) és Ocsák Soma Zénó (+81 kg) gondoskodtak. Majdnem 100%-ot teljesítettek ismét, csak az elődöntőben kellett fejet hajtaniuk ellenfelük előtt, de a bronzmeccsen mindketten magabiztosan szerezték idei második OB érmüket. Ráadásul Soma a hónapok óta Pakson készülő Mucsi Noellel harcolt a harmadik helyért.

Igazán büszkék vagyunk a két ötödik helyezettünkre is. Varga Szabolcs Dominik (40 kg) és Németh Gergő (50 kg) szintén éremért küzdöttek és kicsin múlott a dobogó mindkettejük számára. Ráadásul Gergő fantasztikus belsőcombokkal verekedte el magát az elődöntőig, de a végére kicsit elpártolt tőle a szerencse.

Ezúttal nem jött össze a továbblépés Száraz Zentének, Jakab Barnának, Aradi Zéténynek, Krausz Kornélnak és Somkert Zoltánnak. Mindent megtettek a győzelemért, de közülük ezen a napon csak Kornélnak sikerült meccset nyernie.

A paksi serdülők a 60 klub 241 versenyzőjéből az előkelő hatodik helyen végeztek a pontversenyben.

 

Gratulálunk a bajnokainknak és a felkészítő edzői team-nek!

 

Edzők: Braun Ákos, Bor Barna, Dobai-Krecht László, Csoknyai László, Hangyási Dávid Botond, Pfeffer Árpád, Ocsák Zoltán

 

 

Verseny: Serdülő Országos Bajnokság

Verseny helye: Győr

Verseny ideje: 2020.11.15.

 

Paksiak eredményei:

V. hely Varga Szabolcs Dominik -40 kg

V. hely Németh Gergő -50 kg

I. hely Metzger Botond -60 kg

III. hely Ocsák Nimród -66 kg

II. hely Andorka Kende -73 kg

III. hely Ocsák Soma Zénó +81 kg

 

Részletes eredmények:

http://judo.hu/verseny-adatlap?id=841

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%