Kedvező előjelek Tel-Aviv előtt

2018.04.09, 09:19 Judo
Nem nyaralni mentek legjobbjaink a legnépszerűbb törökországi üdülőhelyre az elmúlt hétvégén. Antalyában mindhárom európabajnoki aspiránsunk éremért küzdhetett. Az érem megszerzése Pupp Rékának sikerült, míg Csoknyai László és Cirjenics Miklós ötödikként zárt a Grand Prix viadalon.

Réka a nyitónapon kezdett és az első fordulóban sikerrel lépett túl olasz riválisán egy meccsvégi, belső comb vazarival. A negyeddöntőben az angol Giles-t kellett volna legyőznie, de ezúttal nem sikerült a négy közé jutás, hisz az angol versenyző hátsógáncsból szerzett vazari előnyét megtartotta a találkozó végéig.

Réka igazolva kiváló versenyzői képességeit gyönyörűen összeszedte magát a vigaszági küzdelmekre. Először a török ellenfelét győzte le két látványos kontratechnikával, majd a harmadik helyért a világbajnoki ötödik helyezett, tadzsik Babamuratova esett áldozatul egy karfeszítést követően a paksi judoka földharctudásának.

A 81 kg-ban versenyző Csoknyai Laci erőnyerőként magabiztosan győzte le egy karpréses leszorítással a grúz Gigaurit, majd kikapott a négy közé jutásért egy aranypontban elért vazari lábszárátforgatással az üzbég Tursunovtól. A visszamérkőzésen kőkemény harcos meccsen sikerült legyőzni intésekkel a kirgíz Zoloevet, azonban a bronzmeccsre elfogyott a lendület és ezúttal a három intést jelentő leléptetéssel Lacit sújtották a fiatal grúz Grigalashvili ellenében.

Cirjenics Miki három nagyon domináns győzelemmel kezdte a versenyt a 100 kilogrammosok között. Szép ipponokkal jutott túl grúz, türkmén és kubai riválisán. Az elődöntőben sajnos egy összekapaszkodós ki-ki helyzet után Miki magára emelte az orosz Adamiant és ezt a mozdulatot a harmadik helyért is megismételte, ahol így az ír Fletcher örülhetett a bronznak.

Összességében az apró hibák ellenére pozitívnak értékelhetjük az Antalyai eredményeket, és reméljük, hogy a néhány hét múlva kezdődő Tel Aviv-i Európa bajnokságon az erényeiket csillogtatva, kirobbanó formában fognak küzdeni kiválóságaink.

 

Gratulálunk az edzőknek, Hangyási Lászlónak és Braun Ákosnak!

 

Verseny: Antalya Grand Prix

Verseny ideje: 2018.április 06-08.

Verseny helye: Antalya, Törökország

 

Paksiak eredményei:

III. hely Pupp Réka -52 kg

V. hely Csoknyai László -81 kg

V. hely Cirjenics Miklós -100 kg


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%