Judo tábor a szőlőhegyek lábainál

2022.08.08, 13:53 Judo
Mindössze egy hét pihenőt kaptak az ASE judósai az Atom Kupa szervezést követően és máris folytatták a nyári felkészülést egy igen különleges helyen. Babarcszőlős a Villányi hegység lábainál elterülő kis település adott otthont a paksiak edzőtáborának.

Kun Szilárd az egykori paksi judo edző volt a házigazda és a gyönyörű természeti környezetben igazán színes programokat sikerült összehozni. Csakhogy néhányat kiragadjunk, volt itt lovas hintó húzás, szőlőhegyen futás, köredzés a lovarda udvarán, mártózás a tóban, jóga és pizza sütés a vendéglátók kemencéjében.

Természetesen Pupp Réka és Cirjenics Miklós is a judócsapattal tartott és példaértékűen vették ki a részüket a különféle edzésfeladatokból. A reggeli futásokkal és az esti jógaórákkal együtt összesen napi négy tréningen vettek részt a fiatalok, úgyhogy nem hiányolták a mobiltelenfonjaikat napközben, melyeket be kellett szolgáltatniuk az edzőknek.

Természetesen judogi-t is kellett vinni a táborba, hiszen az alapozó jellegű munka mellett speciális judós feladatok is a program részét képezték. A dobásokon kívül szinte mindent, ami a judóhoz kötődik csináltak a sportolók a karbehúzásokon és befordulásokon túl egészen a fogásharcokig, valamint a különböző szituációs gyakorlatokig.

Kovács Antal is megérkezett a tábor utolsó délutáni edzésére és saját szemmel győződhetett meg a kemény munkáról és a vidám hangulatról.

Braun Ákos és Bor Barna a két táborvezető, valamint a vendéglátók minden kreativitásukat bevetették az edzés feladatok kitalálásába és nagyon tartalmas hetet sikerült megvalósítaniuk.

A fiatalok fáradtan, de élményektől gazdagodva térhettek haza, hogy rövid pihenőt követően Baján folytassák a munkát. Pupp Rékáék pedig egészen Japánig repültek, hogy az elkövetkező heteket a Tenri Egyetem judósaival töltsék kőkemény küzdelmi edzőtáborban.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%