Hosszú, sikeres judós év

2021.12.29, 12:56 Judo
A 2021-es esztendő igazán bővelkedett programokban és szerencsére a hazai és nemzetközi megmérettetéseken kiválóan szerepeltek mind a fiatalabb korosztály képviselői, mind felnőttjeink.

Pupp Réka sikere nyitotta az évet. A januári Doha-i World Masters viadalon ötödik helyével jelezte, hogy ebben az esztendőben nagy eredmények elérését tűzte ki célul. Réka februárban tovább menetelt és a Magyar Kupa megnyerése után bravúros bronzérmet szerzett a Tel-Aviv-i Grand Slam-en.

Márciusban már fiataljaink is remek formában versenyeztek. A Mórahalmon megrendezett zárt regionális versenyről hat arany- és hat bronzéremük mellé egy ezüstöt is begyűjtöttek.

Pupp Réka tovább menetelt és a március-i tbiliszi Grand Slam bronzérme után az áprilisi lisszaboni Európa-bajnokságon is dobogós lett, ezzel hosszú idő után újra egyéni kontinensbajnoki éremnek örülhettek az ASE judósai.

Mindeközben Cirjenics Miklós is megkezdte olimpiai felkészülését, azonban sem a török sem az orosz Grand Slam-en nem tudott pontszerző helyet elérni.

A Győrben megrendezett diák A és B korosztály számára kiírt Magyar Kupán három judósunk is dobogóra tudott állni. Kohári Írisz Eleonóra és Palencsár Péter ezüst-, Anderkó Bence László bronzérmet szereztek. Ezt megelőzően már az UTE-ben zajlott nyílt régiós versenyen is érmekkel hangolódtak és itt már Grosan Eric is az éremszerzők között volt.

Pupp Réka és Cirjenics Miklós értékes győzelmeket arattak a júniusi budapesti judo világbajnokságon, kevésen múlott, hogy nem lett meg a pontszerző helyezés.

Ifjúsági korú judósaink közül Tóth Barna remekelt a nemzetközi Budapest Kupán. Ötödik helye jelezte, hogy ő is kiváló formában van. Néhány héttel később pedig már bronzérmes lett a szintén ASE-s Krausz Kornélt megelőzve az ugyancsak Budapesten megrendezett ifi ORV-n.

Következett a nyár és a 2021-es esztendő legjobban várt eseménye az Olimpiai Játékok. A judo őshazájában, Japánban a tokiói Budokan szentélyben tartott eseményen Pupp Réka élete formájában judózott. Első mérkőzésén az olimpiai címvédő koszovói Majlinda Kelmendit legyőzve egészen az olimpiai bronzmeccsig gyalogolt és nagy csatában végül az ötödik helyet szerezte meg. 1996 után újra paksi judós harcolt olimpiai éremért nagy örömet szerezve ezzel mindannyiunk számára. 2024-ben reméljük, újra egy remek olimpiai szereplésben bízhatunk.

Néhány nappal később Cirjenics Miklósnak nem sikerült túljutnia a későbbi bronzérmes orosz Iliasovon.

A sikeres nyarat követően utánpótlás korú judósaink is remekeltek mind az Egerben megrendezett Tóth Péter Emlékversenyen, mind a hazai rendezésű hagyományos Atom Kupán.

A korosztályos országos bajnokságról is értékes érmekkel és helyezésekkel térhettünk haza. Az októberben Egerben megrendezett diák A és B országos bajnokságon Kohárisz Írisz Eleonóra és Palencsár Péter ötödikek lettek, míg Molnár Ákos bronz-, és Pálszabó Levente ezüstérmesként zártak. Másnap az ifjúsági "B"-sek között Tóth Barna lett harmadik az OB-n. Barnán kívül Mucsi Noel és Krausz Kornél lettek ötödik és hetedik helyezettek.

100 kilogrammos judósunk Veres Marcell triplázott 2021-ben, hiszen mind az U23-as, mind az Egyetemi és mind a felnőtt első osztályú magyar bajnokságon a dobogó harmadik fokára léphetett. Érdekesség, hogy a néhány éve még aktív, jelenleg edzősködő kiválóságunk Csoknyai László egyetemi országos bajnok lett ezévben.

A "Pupp henger" egészen év végéig robogott tovább, hisz Réka novemberben Bakuban megszerezte élete első Grand Slam győzelmét, sőt év végén Klubbcsapat Európa bajnoki bronzot is szerzett a francia Judo Blanc Mesnil színeiben. Nem vitás, hogy 2021-ben Réka lett a legjobb magyar női judós és főként neki köszönhetően az ASE csapata a magyar egyesületek rangsorában az előkelő negyedik helyen végzett.

A legfiatalabbak tartogatták az év vége egyik nagy meglepetését, hiszen a Mórahalmon rendezett diák C országos bajnokságon kilencen küzdöttek éremért és ebből öten Czibula Nádja Zsuzsanna, Kiss Dalma Klára, Grosan Eric, Hernádi Gergely és Vajna Csongor is bronzérmesek lettek. Nagyon büszkék vagyunk ötödik helyezettjeinkre Braun Sárára, Kákai Ábelre, Száraz Dávidra és Molnár Ádámra is.

Az év vége még igen sok programban bővelkedett, hiszen Mikulás Kupa, övvizsga, disznóvágás, koripályás évzáró edzés és Zselic-i gyalogtúra is színesítették az utolsó hónapot.

Nagy terveink vannak 2022-re is és reméljük, hogy jövő decemberben az ideihez hasonló, fantasztikus sikerekről számolhatunk be.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%