Hetedik hely Ausztráliából

2019.11.06, 07:49 Judo
Hosszú útra vállalkoztak felnőtt judósaink az Abu-Dzabi Grand Slam után. Egészen az ausztrál Perth városáig repültek, hogy tovább gyarapítsák kvalifikációs pontjaikat. A verseny sikerülhetett volna szerencsésebben is, de kicsin múlott az előrébb lépés.

Réka az első mérkőzésén három intéssel győzte le az amerikai Jarrellt és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. Abban, hogy az elődöntőbe jusson, a spanyol Perez Box akadályozta meg. Réka egy belső comb kísérletét vazari értékben megkontrázta a spanyol versenyző és ezt az előnyét a meccs végéig meg is tartotta. A vigaszágon jött a lengyel Pienkowska, akivel kőkemény csatát vívtak. Fej-fej melletti küzdelemben az arany pontra maradt a döntés. Két-két intést jegyeztek mindkettőjük neve mellett, amikor a lengyel judós tudott egy fejenátdobás erejéig megvillanni, és ez Rékának egy hetedik helyet és 182 olimpiai kvalifikációs pontot jelentett.

A második versenynapon Cirjenics Miklósnak nem sikerült a legjobb nyolc közé jutás. Az ukrán Savytskiy ippon győzelmet aratott a 100 kg-os paksi judós felett, ezzel Miki a 16 között fejezte be a küzdelmeket.

Rövid szusszanásnyi szünetet követően Cirjenics Miki az osakai Grand Slam-re utazik, míg Réka egy picit később fog csatlakozni hozzá, és remélhetőleg ranglista helyeiknek köszönhetően mindketten tatamira léphetnek az év végi World Masters versenyen a kínai Qingdao-ban.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%