Grand Slam arany Bakuból

2021.11.06, 10:13 Judo
Eljött az idő, hogy Pupp Réka olimpiai ötödik helyezett klasszisunk újra megkezdje a pontgyűjtést és tovább őrizze előkelő világranglista helyezését. A bakui Grand Slam volt az első állomás és ennél jobban nem is sikerülhetett volna a debütálás.

Réka erőnyerőként a legjobb négy közé jutásért azzal a koszovói Distria Krasniqival kezdett, aki néhány hónappal ezelőtt a női 48 kilogrammban olimpiai aranyérmes lett Tokióban és ezúttal új súlycsoportjában, az 52 kilósok között mutatkozott be. Réka igazolva klasszisát az aranypontban egy látványos ipponnal, egy hátsógáncs kontrával győzte le ellenfelét. Ezzel a sikerrel rövid időn belül újabb koszovói olimpiai bajnok skalpját gyűjtötte be.

Az elődöntőben a kellemetlen stílusú német Annika Wurfellel harcolt és végig irányítva a mérkőzést magabiztosan jutott a döntőbe. A fináléban a brit Chelsie Giles várta, aki a legutóbbi olimpián bronzérmes volt és nagyon nehéz ellenfélnek ígérkezett. Szerencsére ezen a napon Rékát senki nem tudta megállítani, pedig az angol judós földharcban majdnem befogott egy rendkívül veszélyes háromszög technikát. Aranypontig jutottak a küzdő felek, ahol egy szőnyegszéli helyzetnél Réka megvillant és az elődöntőben láthatott belsőcombhoz hasonlóan most is ezzel a fegyverrel dobta a hátára ellenfelét. Ezúttal azonban a tőle szokatlan bal oldalra hajtotta végre az akciót.

Meg lett a Grand Slam aranyérem, aminek életében először, de minden bizonnyal nem utoljára örülhetett kedvencünk. Egy versenyen két olimpiai érmest legyőzni nem semmi teljesítmény. Igazán büszkék lehetünk Rékára. Soha rosszabb kezdést nem is kívánhatnánk az újabb olimpiai ciklus kezdeteként!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%