Gőzerővel az új célok felé

2020.04.02, 09:20 Judo
Nemrég értesültünk róla, hogy az olimpiát elhalasztják, és csak 2021-ben szurkolhatunk kedvenceinknek az ötkarikás játékokon. Pupp Rékáék nem álltak le, és otthoni munka keretében jelenleg is edzéseket folytatnak. Rékát, az otthon töltött hétköznapokról, az általános közérzetéről, illetve a jövőbeli tervekről kérdeztük.

Elmondta, most, hogy egy kicsit megváltozott az edzésmunka, jobban oda kell figyelnie a súlyára, hiszen a mindennapos judomunka mellett sokkal könnyebben tudta tartani az 52 kilogrammot, mint így, hogy zömében kondicionáló edzéseket végez. Persze nem kell nagy súlyingadozásra gondolni.

Az edzésprogramban a súlyzóké a főszerep, de nagyon sok lehetőség van a saját testtel végzett feladatok gyakorlására is, mint például a húzódzkodásra, tolódzkodásra, kötélmászásra. Ilyenkor előtérbe kerülnek a TRX-szel, a kettlebell-lel és a medicinlabdával végezhető gyakorlatok is.

Az edzések közötti időt otthoni házi munkával, rendrakással, olvasással és tv nézéssel tölti, sőt időnként az ebéd készítésébe is besegít. Elmondása szerint nem is olyan rossz dolog ez a kicsit lelassult élet, habár számára nagy a kontraszt a majdnem minden hétvégi külföldi versenyek után, de most a családé a főszerep. Nagyon jó beszélgetések szoktak lenni esténként, hiszen ugyancsak élsportoló testvére Noémi és öccse Bence is Pakson töltik az elkövetkező időszakot.

Optimistán nyilatkozik a jövőt illetően. Úgy véli, hogy akár már nyár közepén újra indulhatnak a versenyek, habár még semmi biztosat nem lehet tudni. Az Európa-bajnokságot júniusra halasztották és még ez is módosulhat, de reménykedésre adhat okot, hogy a Nemzetközi Judoszövetség bejelentette, hogy az olimpia elmaradása miatt elképzelhető, hogy ősszel világbajnokságot rendeznek.

A legrosszabb időszak az a bizonytalanság volt, amikor sorra törölték a kvalifikációs versenyeket és senki nem tudott semmit, most viszont megvannak az új célok és ki tudja, lehet, hogy jövő nyárra még nagyobb eséllyel száll harcba 52 kilogrammos reménységünk a hőn áhított olimpiai medálért.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%