Gercsák Szabina Grand Slam bronzérmes Bakuban

2024.02.19, 08:42 Judo
Azerbajdzsán fővárosa adott otthont a World Tour sorozat idei második Grand Slam-jének és habár megszokhattuk, hogy mostanában Pupp Réka nevétől hangos a hazai sajtó, ezúttal egy másik ASE-s sportoló, a 70 kilogrammos Gercsák Szabina szerzett egy bravúrbronzot Bakuban.

Szabina vállsérüléséből felépülve újult erővel vetette magát a küzdelmekbe. Első mérkőzésén végig kézben tartva a meccset, intésekkel győzte le a Semleges Csapat színeiben induló orosz Gizatulinát, ezzel bejutva a legjobb nyolc közé.

A görög Teltsidou ugyan intésekkel megakadályozta a legjobb négy közé kerülését, de a vigaszágon nem lehetett megállítani. Előbb az izraeli Gosennek sikerült visszavágni a Portugáliában elszenvedett vereségét, majd a bronzmeccsen az olimpiai ezüstérmes osztrák Pollerest dobta el egy szép vazarival Szabina.

Az eredményhirdetésnél örömkönnyeket is lehetett látni versenyzőnk arcán, aki óriási utat bejárva kapaszkodott vissza újra a világelitbe. A bronzéremért járó értékes olimpiai kvalifikációs pontoknak köszönhetően hatalmas lépést sikerült tenni a nagy álom, a Párizsi olimpiai részvétel felé.

Reméljük, Szabina ugyanígy folytatja a hátralevő megmérettetéseken és akkor nem lehet gond a kijutás.

Fotók: ijf.org


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%