Ezüstös Kolozsvár

2019.06.03, 07:15 Judo
Érmekkel hangolódtak legjobbjaink a pár hét múlva kezdődő Európa Játékokra, hiszen a Kolozsváron megrendezett European Openen Pupp Réka és Cirjenics Miklós is a döntőbe verekedte magát.

Hosszú, kemény szlovéniai edzőtábor előzte meg az erdélyi viadalt, és Réka, valamint Miklós is első kiemeltekhez méltóan hozta az összes mérkőzését, egészen a fináléig.

Réka a spanyol Also Monserrat és az osztrák Taroncher ellen melegített az elődöntőre, útja során nagyon szép lábtechnikákat és belső combokat bemutatva. Két gyors ippon győzelme meghozta számára annak lehetőségét, hogy visszavágjon a bakui Grand Slam-en elszenvedett vereségéért a grúz Levytska-Shukvani-nak. A revans tökéletesre sikerült, hiszen Réka az elődöntő hosszabbításának első fél percében egy gyönyörű helyzetfelismerésből kisbelső söpréssel diadalmaskodott. A végső ütközetben az azeri Mammadaliyeva-val találta szemben magát. Ezúttal ismét hosszabbításra került a sor, de most a tűzföldi judós tudott megvillanni. Ezzel az ezüsttel Réka tovább gyarapította pontjait az olimpiai kvalifikációs ranglistán.

Izgatottan vártunk Cirjenics Miki visszatérésére, vajon sikerült-e csuklóműtétjei után eredményesen felépülnie. Miki gyorsan megnyugtatott mindenkit, ha kellett állásban, ha kellett földön villantott. A döntőig mindhárom mérkőzésén kopogtatta ellenfeleit. Ezúttal a karfeszítés volt a sláger, hiszen a szlovák Hajas és az elődöntőben a holland Catharina is ennek estek áldozatul. Két karfeszítés közé befért egy fojtás is, mely után a lengyel Lysenko kényszerült feladni a mérkőzést. Három sikeres földharcgyőzelem után joggal reménykedhettünk abban, hogy a döntőben is hasonló bravúrt mutat be a paksi 100 kg-os, de a grúz Saneblidze az első percben szertefoszlatta „aranyálmainkat”. Miki bal karjára rátekeredve egy kis külső ledöntéssel ippont ért el.

Egyaránt büszkék lehetünk Réka és Miklós ezüstjeire, hiszen a június 22-én kezdődő minszki Európa Játékok előtt nagy bizakodásra adnak okot a kolozsvári érmek.

Gratulálunk az edzőknek Hangyási Lászlónak és Braun Ákosnak!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%