Ezüst a fények városából

2023.02.06, 11:12 Judo
A párizsi Grand Slam minden judós életében kiemelkedő jelentőséggel bír. Több ezer hozzáértő néző előtt a világ legjobbjaival megküzdeni és eredményesnek lenni hatalmas élmény. A magyar judósok közül csak a legkiemelkedőbbeknek adatott meg mindezidáig, hogy érmet nyerjenek Párizsban. Most már Pupp Réka is belépett ebbe az elit klubba, hiszen egészen a döntőig verekedte magát a World Tour sorozat párizsi állomásán.

A legjobb nyolc közé jutásért a francia Weill Dit Morey-vel küzdött. A hazai versenyző lefogta Réka jobb kezét és azt gondolta, hogy ezzel uralni tudja a meccset. Csalódnia kellett, mert Réka gyönyörű belsőcomb dobással ipponra dobta. Következett a belga olimpiai bronzérmes Van Snick. Kemény, taktikus meccsen végül őt is belsőcombbal győzte le és máris az elődöntőben találta magát. A brazil Pimenta eddig egy nullra vezetett 52 kilogrammos judósunkkal szemben. Most sikerült revansot venni csakúgy, mint a budapesti Grand Slam elődöntőben, ezúttal is a karprésből indított fojtásfogásból volt eredményes Réka. A brazil judós kopogása után tudtuk, hogy ismét a nagy rivális koszovói Krasniqi vár versenyzőnkre. Eddigi találkozásaik alkalmával eddig csak egyszer sikerült legyőznünk, de mindig nagyon szoros meccseket vívott a súlycsoport két kiemelkedő alakja.

A délután során rendezett finálé első másodpercei nem alakultak kedvezően számunkra, hiszen Krasniqi szerzett vazarit jobbra egyoldala hátsógáncsból. Réka az egész mérkőzésen a kiegyenlítésért küzdött, de sajnos kihúzta a rutinos ellenfél a meccs végéig és habár kezdett fáradni, de végül ő lett a győztes.

Nem lehet megszokni, újra és újra nagy öröm átélni, hogy az ASE 52 kilós klasszisa versenyről versenyre bebizonyítja, hogy tényleg top kategóriás judós és már idén be tudja biztosítani helyét a jövő évi olimpiai játékokra. Reméljük, ha újra visszatér a párizsi sportcsarnokba, hasonlóan sikeres szerepléssel tud megörvendeztetni bennünket.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%