Évadnyitó hetedik hely Marokkóból

2019.03.11, 06:38 Judo
Sérülésekkel tarkított felkészülést követően kezdte meg a versenyszezont 52 kg-os paksi kiválóságunk, Pupp Réka.

Marrákesben rendezték a World Tour versenysorozat legutóbbi állomását, melyen Réka szőnyegre lépett. Az olimpiai pontok gyűjtésén túl természetesen az is fő cél volt, hogy a combsérülése ne újuljon ki és az elmúlt időszak kevés küzdelmi edzését ki tudja egészíteni versenyszerű csatákkal.

Réka erőnyerőként kezdve okos judóval az aranypont első 40 másodpercében szerzett vazarival diadalmaskodott az olasz Pierucci ellen. A legjobb négy közé jutásért a spanyol Lopez Sheriff erős kezdésének köszönhetően intésekből gyors előnyt szerzett, és mivel Réka egy perccel a vége előtt megkapta harmadik büntetését kilépésért, így maradt a vigaszág számára. Sajnos a visszamérkőzésen is elpártolt tőlünk a szerencse, mert a német Rouviere-t hiába dobta el majdnem több alkalommal is, az aranypont harmadik percében egy kontratechnika mégis az ellenfél győzelmét eredményezte, és a hetedik helyezést a marokkói Grand Prix-n.

Ugyanezen a hétvégén a Zürichhez közeli Usterben vettek részt fiaink a Swiss Judo Openen. Ezúttal nem sikerült eredményesen a férfi Európa Kupa viadal a paksiak számára. A nyitó napon a 73 kg-os Windischmann Bence vereséget szenvedett az első fordulóban a spanyol Martinez Vazquez ellen. A verseny másnapján Akkerman Gergely szintén az első fordulóban kényszerült búcsúzni, miután az aranypontban megkapta harmadik büntetését a francia Blanchard ellen.

Edzők: Hangyási László, Braun Ákos


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%