Értékes pontok Zágrábból

2019.07.30, 07:09 Judo
Zágrábban rendezték meg a World Tour versenysorozat legutóbbi állomását, amelyen két paksi reménységünk Pupp Réka és Cirjenics Miklós is tatamira lépett, hogy tovább gyarapítsák pontjaikat az olimpiai kvalifikációs rangsorban.

Réka 52 kilós lévén a háromnapos verseny első napján szállt harcba. Ezúttal nem panaszkodhatunk a sorsolásra, hiszen a budapesti Grand Prix-n mindjárt a második fordulóban a későbbi győztes került az útjába. Ez most kicsit kedvezőbben alakult, habár az első mérkőzésen a marokkói Iraoui kemény falatnak bizonyult, de az utolsó pillanatban sikerült egy csodálatos grúz technikával elgurítani. A legjobb nyolc közé az orosz Kazarina testén át vezetett az út, akit Réka az aranypontban tudott egy nagyon szép megelőzéssel a hátára penderíteni. A belga Van Snick egy kicsit mumusunknak tekinthető, hiszen az olimpiai bronzérmes ezúttal is legyőzte Rékát egy karfeszítéssel a legjobb négy közé jutásért.

A vigaszágon fej-fej mellett haladtak az angol Gilessel, de végül szintén az aranypontban a brit judós tudott megvillanni egy nagybelső horog erejéig és ezzel Réka a hetedik helyen végzett. Igaz, hogy nem lett meg az érem 52 kilogrammos válogatottunknak, de értékes pontokkal gyarapította az olimpiai rangsorban lévő helyezését.

A 100 kg-ban Cirjenics Miki első mérkőzésén revansot tudott venni a Budapesten őt legyőző svéd Dvarby ellen, hiszen két vazarival lépett túl rajta. Ezt követte a kanadai Reyes, aki ellen gyönyörű lábszárátforgatással szerzett ippont. A nyolc közé jutásért az orosz Bilalov szintén ennek a látványos vetődéses technikának esett áldozatul. A francia Iddir a legjobb négy közé jutásért egy kis belső horoggal állította meg az egész nap kirobbanó formában versenyző paksi judóst. A vigaszágon az olimpiai ezüstérmes azeri Gasimov hatalmas csatában volt kénytelen fejet hajtani Mikinek, és egy nagybelső horog vazariból huppant a hátára a golden score-ban.

A harmadik helyért bizakodva lépett szőnyegre a paksi óriás, habár az izraeli Paltchik kemény ellenfélnek bizonyult és mindjárt az elején egy vazari vezetést szerzett válldobásból. Miki a meccs hátralevő részében nagyon sokszor ott volt annak küszöbén, hogy dobni tudjon, de végül az izraeli taktikus judóval megtartotta előnyét. Így maradt az ötödik hely, ami a világbajnoki- és olimpiai érmesekkel tarkított mezőnyben nagyon kiemelkedő sikernek mondható. Nem beszélve a begyűjtött értékes olimpiai kvalifikációs pontokról.

Összességében elmondható, hogy mindkét versenyzőnk derekasan helytállt, habár az érem még várat magára, de egy hónappal a világbajnokság előtt bíztató a forma!

Gratulálunk judósainknak!

Edzők: Hangyási László, Braun Ákos
 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%