Értékes pontok Linzből

2023.05.30, 10:01 Judo
Két felnőtt judósunk, Gercsák Szabina és Cirjenics Miklós a Linzben megrendezett olimpiai pontszerző Grand Prix viadalon álltak rajthoz és értékes győzelmekkel, valamint pontszerző helyezésekkel zárták a versenyt.

Szabina a 70 kilogrammosok között a legjobb nyolc közé jutásért a holland Visserrel kezdett. Nagyon szoros mérkőzésen végül egy jó helyzetfelismerésből leszorította ellenfelét. Az elődöntőbe jutásért a koszovói Kuka szintén harcos meccsnek ígérkezett. Őt egy szép bokasöprés vazarival sikerült legyőzni. A brit Petersen Pollard szintén kemény, de verhető ellenfélnek tűnt és Szabina többször majdnem eldobta ellenfelét. Végül egy maratoni hosszabbítás után az angol judós tudott egy fojtásfogást alkalmazni, így Szabina a bronzmeccsre készülhetett. A német Scoccimaro, ha lehet még keményebb, rakkolósabb stílusú judós volt, mint az azt megelőző meccsek judósai. Végig fej-fej mellett harcoltak a küzdő felek, de a véghajrában a német judós örülhetett, hiszen egy belső combdobásból ippont ért el. Az ötödik hely így is figyelemre méltó eredmény, reméljük, Szabina hamarosan éremmel örvendeztet meg bennünket.

Cirjenics Miklós a zárónapon a 100 kilogrammos kategóriában lépett szőnyegre. A legjobb tizenhat közé jutásért az amerikai Keeve-vel kellett harcolnia. Egy vetődéses kardobásból vazarit szerzett és előnyét szépen megtartotta a meccs végéig. A legjobb nyolc közé jutásért egy igazán kemény falat a holland Catharina következett. Habár kétszer is megintették Mikit ezen a meccsen, csak ment előre és próbálkozásait néhány másodperccel a meccs vége előtt siker koronázta. Egy lábsöpréssel vazarit szerzett és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. Az elődöntőbe jutásért a brit Thompson ezúttal frissebbnek, élesebbnek tűnt nálunk, két vazarival szertefoszlatta elődöntős reményeinket. A vigaszágon a dán Madsen akadályozta meg, hogy magyar bronzmeccs legyen, hisz győzelem esetén Vég Zsomborral kellett volna megküzdeni az éremért. A dán judós a mérkőzés első percében vazari előnyt szerzett kaszáló gáncsdobásból és ezt meg is tartotta. Ezzel Miklós a hetedik helyen fejezte be a versenyt, ami egy pici szerencsével lehetett volna jobb is, de a sérülés hullámból felépülve mégsem panaszkodhatunk e pontszerző helyre.

Gratulálunk versenyzőinknek!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%