Értékes győzelmek a világbajnokságon

2021.06.10, 10:28 Judo
Pupp Réka kiváló formában küzdött a hazai rendezésű judo világbajnokságon, ám a sorsolás szeszélye folytán a későbbi aranyérmes japán judóstól vereséget szenvedett a legjobb nyolc közé jutásért.

Első mérkőzésén nagyot harcolt a lengyel Agata Perenccel és sikerült visszavágni vetélytársának, hiszen eddigi egy találkozójukból az ellenfél jegyzett győzelmet. Nagyon kiegyenlített, taktikus mérkőzésen az aranypontban villant meg Réka egy vazari értékű hátsó gánccsal, így bejutott a legjobb harminckettő közé. A következő fordulóban az orosz Alesya Kuznetsova erős ellenfélnek bizonyult, habár tudtuk, hogy idén már kétszer sikerült legyőzni és megvolt ellene a taktika. Eddig mindig aranypontban jött össze a győzelem, azonban ezúttal a népes, főként paksiakból álló közönség előtt sikerült egy remek helyzetfelismerésből fojtással kopogtatni az orosz versenyzőt. A legjobb nyolc közé kerülésért a japán Shishime Ai állta útját, aki legutóbb 2017-ben pont itt Budapesten a Papp László Arénában lett világbajnok. Réka derekasan helyt állt. Igaz, hogy belsőcomb dobás vazari előnyt szerzett az első helyen kiemelt japán judós, de ettől eltekintve végig kiegyenlített csatát láthatott a közönség. A győzelem nem lett meg, de a paksi kiválóság mindent megtett és maximális erőbedobással harcolt. Nincs ok az aggodalomra, hiszen már az első mérkőzés megnyerése után biztossá vált Réka olimpiai szereplése, de látva, hogy az 52 kilogrammban a japánon kívül három olyan judós tudott bejutni a legjobb négy közé, akik verhető ellenfelek lettek volna, kicsit fájt a szíve versenyzőnknek.

Sebaj, kiváló felkészülés volt az olimpiára ez a három értékes meccs, reméljük Tokióban a sorsolás is kegyes lesz hozzánk és újabb nagy csatákat láthatunk Rékától.

Pénteken Cirjenics Miklósért szoríthatunk a 100 kilogrammosok között.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%