Értékes érmek Zágrábból

2013.03.11, 14:43 Judo


2013. március 9-10-én a horvát fővárosban Zágrábban versenyeztek ifjúsági válogatott judósaink. A magyar válogatottból a legnépesebb klubként 11 főt indítottunk az idei első ifi Európa Kupa viadalon, ami válogató verseny a tallini EB-re, és a miami VB-re. Rendkívül népes mezőny, 29 ország 582 versenyzője érkezett Horvátországba, hogy döntsön az érmek sorsáról.

 

A rangos mezőnyben a paksiak számára két érem is jutott. Az idén súlycsoportot váltó, immár a -48 kilogrammosok közt induló EB bronzérmes Pupp Réka új súlycsoportjában is megismételte tavalyi zágrábi diadalát. Magabiztos versenyzéssel ipponnal győzte le olasz, horvát és szerb ellenfeleit az elődöntőig. A döntőbe jutásért a tavalyi -48 kg-os európai ranglista vezetője, a szerb Mitrasinovic sem tudta útját állni, két yukós vezetés után Réka ipponnal vetett véget a mérkőzésnek. A döntőben parázs csatában egy intés különbséggel verte a belga Libeer-t, és ezzel megszerezte pályafutása harmadik Európa Kupa aranyérmét.

-52 kilogrammban a tavaly ősz óta a paksi színeket erősítő, februárban magyar bajnoki címet szerzett Polgár Luca zágrábi bronzérmével bizonyította, hogy idén már vele is számolni kell a nemzetközi mezőnyben. A 35 induló között román, német és osztrák ellenfeleit legyőzve jutott a legjobb négy közé, ahol sajnos karfeszítéssel vereséget szenvedett az olasz Fiorától. A karfeszítés közben kicsit meg is sérült a könyöke, de vállalta a bronzmeccset a nagyon erős román Balasoiu ellen, akit végül egy válldobás yukoval sikerült legyőzni.

A többi versenyzőink is ígéretesen szerepeltek, értékes mérkőzéseket nyertek, és bár érmet most nem akasztottak a nyakukba, versenyzésükön látszott, hogy jó úton haladnak. Válogatottjaink számára az Európa Kupa sorozat kövezkező állomása húsvétkor az ukrán fővárosban, Kievben lesz, az utazó keretet napokon belül kijelölik az edzők.

{morfeo 147}


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%