Elsőkörös vereség 100 kilóban

2022.10.12, 12:38 Judo
Nem volt egyszerű, de nem tűnt lehetetlen vállalkozásnak sem Cirjenics Miklós tovább jutása a taskenti felnőtt világbajnokságon.

A kanadai Kyle Reyes tavaly Pánamerikai Játékok győztes volt ugyan, de idén nem mutatott túl kiegyensúlyozott formát, egyedül az Antalyai Grand Slam ötödik helye figyelemreméltó. Az egymás elleni mérlegük is Mikinek kedvezett, 2014-ben és 2019-ben is legyőzte a juharleveles judóst. Ezen a VB-n azonban bánatunkra visszavágott Reyes a két vereségért.

A mérkőzés igen nagy iramban kezdődött és alig egy perc elteltével a kanadai sportoló tudott megvillanni egy kiskülső ledöntés erejéig. A dobás igen nagyívűre sikeredett és habár a vezetőbíró vazarit intett, kívülről jelezték, hogy állítsa meg a találkozót, mert vissza kívánják nézni az akciót. Kis tanácskozás után sajnos felülbírálták az ítéletet és ipponra módosították a dobást.

Reyes akkora lendületet kapott ettől a győzelemtől, hogy meg sem állt a világbajnoki döntőig és végül ezüstérmesként zárt.

Ezzel lezárult paksi versenyzőink számára az Üzbegisztánban megrendezett judo világbajnokság.

Idén még három rangos Grand Slam tornát rendeznek. Októberben Bakuban, novemberben Abu Dhabiban, decemberben pedig Tokióban zárul az ez évi versenysorozat. Reméljük, hogy Pupp Réka és Cirjenics Miklós még ez évben tovább tudja növelni olimpiai kvalifikációs pontjait a hátralevő megmérettetéseken.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%