Első benyomások

2022.01.19, 19:32 Judo
Tudvalevő hogy a 2022-es esztendőtől új szakmai stáb irányítja a magyar judo válogatottat.

Az ASE edzője Braun Ákos női -, míg Ungvári Miklós férfi szövetségi kapitánykét vág bele a következő olimpiai ciklusba. Munkájukat a japán mester Murakami Kijosi felügyeli, akinek nem ismeretlen az európai mentalitás, hiszen korábban Franciaországban és Olaszországban is dolgozott edzőként nagy sikerrel.

A válogatott keret felkészülése zömében a dunavarsányi edzőtáborban zajlik. Az edzéssel töltött hetek feladatairól és az új típusú edzésmetodikáról kérdeztük olimpiai ötödik helyezettünket Pupp Rékát.

"Tavaly decemberben érkezett a japán mester Magyarországra. Három egybefüggő napot edzünk általában a válogatottal. Hétfőn Pakson kezdjük a hetet két edzéssel, ami rendszerint egy reggeli földharcból és egy délutáni kondiedzésből áll. Ezt követően utazunk Dunavarsányba, ahol keddtől csütörtökig vagyunk. Reggelente nyújtás vagy egy rövid átmozgató futás a program. Délelőtt tíz órától fél egyig tart az első tréning, majd délután négytől fél hétig a második. Ez teljes mértékben kitölti a napjainkat, este nem kell altatni senkit. Az edzések elsődlegesen technikai-, küzdelmi-, és erősítő jellegűek. Igen sok technikai pontosítást mutat nekünk Murakami sensei és tényleg igazán odafigyel a részletekre. Minden edzésen van állásharc, de földharcozni is szoktunk. Az erősítés nem annyira a maximális erőfejlesztésre fókuszál, hanem sokkal inkább a speciális erőre.

Az első időszak nagyon kemény volt számomra és általában úgy elfáradtam csütörtökre, hogy nagy szükségem volt pár nap pihenőre. Most már lényegesen jobban bírom.

Az első félévet egyfajta összeszokási fázisként kell értelmeznünk és a legfőbb cél a magyar válogatottban a csapategység kialakulása kell legyen. Természetesen lesznek versenyek, én például február elején a párizsi Grand Slam-en indulok, de az igazán kiváló sportformát majd csak a nyári budapesti Grand Slam-en várja tőlünk a szakvezető.

Én személy szerint úgy fogok elmenni az első félévi versenyekre, hogy nem arra fogok gondolni, hogy most ez úgysem számit, hanem maximálisan szeretném odatenni magam és nem titkolom, hogy éremmel akarok hazatérni az EB-t is beleértve minden versenyről, amelyen részt veszek."

Szurkolunk Rékának, hogy továbbra is legyen ereje, kitartása a kemény munkához, hiszen ha azt el tudja végezni megfelelően, akkor az eredmény sem maradhat el.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%