Egy bronz és egy ötödik hely Hágából

2018.11.20, 08:25 Judo
A paksi judósok egy harmadik és egy ötödik helyet szereztek Hágában.

A hétvégi hágai Grand Prix viadalon folytatódott Pupp Réka sikersorozata. A rendkívül erős mezőnyben egy fantasztikus bronzérmet, és ezzel 350 kvalifikációs pontot szerzett az 52 kg-os súlycsoportban.

Réka első mérkőzésén a spanyol Lopez Sheriff-el kezdett és végig irányítva a mérkőzést, a gonggal egy időben vazarit ért el egy karfeltolásos válldobásból. A négy közé jutásért a brazil Valentim volt az ellenfél. Kiélezett küzdelmük aranypontig tartott. Réka kapta meg előbb a harmadik intést, amely a vigaszágra kerülést eredményezte számára. A bronzérem jogáért az izraeli Cohen-nel csapott össze és igazi bravúrgyőzelmet aratott, hiszen egy földharc szituációban ügyesen kikerülte ellenfele lábát és leszorításból ippont ért el.

A másik ági elődöntő vesztese az ugyancsak izraeli Temelkova szabálytalan akció miatti leléptetésért nem küzdhetett a bronzéremért. Ezúttal elmaradt a Pupp -Temelkova párharc újabb összecsapása, mégis kárpótolt bennünket a bronzérem és a sok-sok kvalifikációs pont.

Cirjenics Miklós több hónapos kényszerpihenő után újra visszatért a 100 kg-osok közé. Hogy van helye a világelitben, azt az elért ötödik helyezése kiválóan mutatja. Gyönyörűen kezdett, hiszen előbb a holland Ansah-ot győzte le egy remek fojtással, majd a svéd Dvarby is fejet hajtott Miki tudása előtt, miután a második vazarit is eldobta rajta a paksi kiválóság.

A folytatásban a fiatal belorusz Sviryd intésekkel legyőzte Cirjenicset a legjobb négy közé jutásért. Vigaszági győzelmét követően, a hazai pálya előnyét élvező holland Korrel-el küzdhetett a bronzéremért. A kiélezett taktikai csatában a páros intést követően újabb két shidóval büntették kilépésért, így ezúttal nem lett meg a bronzérem. Nagyon szép visszatérés az ötödik hely, reméljük ez még csak a kezdet.

Gratulálunk versenyzőinknek és edzőiknek!

Edzők: Hangyási László, Braun Ákos

Részletes eredmények: www.ippon.org


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%