Edzés, edzés hátán

2022.07.05, 09:11 Judo
Az elmúlt időszak igen eseménydúsan telt az ASE judósainak életében. Miközben a teljes utánpótlás kontingens a Paksi Bezerédj Általános Iskolában edzett a hagyományos napközis judotáborban, addig Pupp Réka Horvátországban, Budapesten és Dunavarsányban készült a közelgő hazai olimpiai kvalifikációs Grand Slam viadalra.

Az itthoni judotábor iránt idén is óriási érdeklődés volt, és jónéhány olyan gyermek is megismerkedhetett a judóval, akik ezidáig nem voltak az egyesület tagjai.

Három fő helyszínen folytak az edzések. Az általános iskola tornatermét ismét sikerült beborítani szinte teljesen tatamival, emellett az iskolai sportpálya és a fix judoszőnyeggel borított judo dojo álltak a gyermekek rendelkezésére. Nem volt egyszerű összekoordinálni a néha száz főt is meghaladó gyermeklétszámot, de a nyolc fős edzői gárda sikerrel megoldotta a feladatot.

A kemény edzések mellett természetesen jutott idő szabadidős programokra is. A paksi strandra biciklivel tekertek fel a tábor résztvevői, és bizony sokaknak kellett kapaszkodni a kemény emelkedőn. A medencébe csobbanás élménye azonban mindenkit kárpótolt a hőségben való tekerésért. Az úszás mellett, kerékpártúra, horgászat, grillezés, jégkrémezés és az elmaradhatatlan pizza-party is színesítették a programot.

Mivel az övvizsgára való felkészülés volt a judotábor legfőbb célja, így az edzések zöme is ennek lett szentelve. A szorgalmas munkának meg is lett az eredménye, hiszen szinte mindenki mosolyogva állt össze a sikeres övvizsgát igazoló oklevelével a kezében egy csoportképre.

Mindeközben Pupp Réka is lázasan készült a közelgő nagy megmérettetésre a különböző nemzetközi- és hazai edzőtáborokban. Réka már a formaidőzítés és súlybeállítás szakaszában van, hiszen e hét pénteken szőnyegre lép a Papp László Budapest Sportarénában.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%