Dallos Petra és Lovászi Kornél országos bajnok

2022.12.06, 11:55 Judo
Idén már előre látható volt, hogy ezévben is sikerült Péri Balázsnak és kollégájának Windischmann Bencének egy igazán ígéretes kis csapatot kinevelnie a diák c korosztályos ASE-s judósokból, de a legszembetűnőbb eredmény az idei országos bajnokságon volt látható.

Nem kevesebb, mint négy sportolónk tudta döntőbe verekedni magát a Mórahalmon megrendezett Diák C országos bajnokságon. Közülük ketten, Dallos Petra és Lovászi Kornél bajnoki címet szereztek, Magyar-Jankovics Rebeka és Kalmár-Appelt Áron pedig ezüstérmet nyertek.

Petra az első mérkőzésén kicsi izgalomra adott okot, hiszen ellenfele leszorította a nyitómeccsen, amiből az utolsó pillanatban tudott kiszabadulni. Innen nem volt megállás, megfordította a találkozót és onnantól kezdve minden mérkőzésén magabiztosan menetelve jutott el az aranyéremig. Lovászi Kornélt senki nem tudta feltartóztatni ezen a napon, ellentmondást nem tűrő, magabiztos judóval menetelt a döntőig, ahol szintén nagyszerű dobással lett bajnok.

Magyar-Jankovics Rebeka és Kalmár-Appelt Áron nagyon közel állt az aranyhoz, hiszen a döntőig minden meccsüket szép, akciódús judóval hozták. A döntőben azonban egy pillanatnyi figyelemkiesés elég volt a vereséghez, de így is gyönyörűen csillog az OB ezüstérem.

Liptai Ákosnak nagyon pici hiányzott az éremhez. Az elődöntőben vazari vezetésből fordított az ellenfél, míg a bronzmeccsen nagy csatában maradt alul a paksi fiatal. Hingl Márton kemény ütközeteket vívott, sőt az utolsó visszameccsén csak bírói döntéssel kapott ki, végül a pontszerző hetedik helyen végzett.

Sabankó Zétény és Balló Csongor ezúttal nem léptek tovább az első fordulóból, de még bőven lesz idejük javítani a versenyek során.

Négy érmüknek és két pontszerző helyüknek köszönhetően a klubok pontversenyében az előkelő második helyen végeztek az ASE judósai, ami igazán kimagasló eredmény tekintve, hogy 67 egyesület 194 judósa lépett tatamira a legifjabb korosztály országos bajnokságán.

Gratulálunk versenyzőinknek és edzőiknek!

 

Verseny neve: Diák „C” Országos Bajnokság

Verseny ideje: 2022. december 3.

Verseny helye: Mórahalom

 

Paksiak eredményei:

II. hely Magyar-Jankovics Rebeka -36 kg

I.hely Dallos Petra -40 kg

V. hely Lipati Ákos -33 kg

II. hely Kalmár-Appelt Áron -39 kg

VII. hely Hingl Márton -42 kg

I.hely Lovászi Kornél -55 kg


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%