Cirjenics Miklós hetedik a budapesti GP-n

2019.07.15, 10:17 Judo
Öt kontinens, 82 országából 544 judós lépett tatamira a budapesti olimpiai kvalifikációs Grand Prix viadalon.

A paksi színeket két kiválóságunk az 52 kg-os Pupp Réka és a 100 kg-os Cirjenics Miklós képviselte. Réka a nyitónapon harcolt, és az első fordulóban nagy csatában az aranypont 11. másodpercében a spanyol Lopez Sheriff ellen egy nagybelső horog kontra kiskülső söpréssel diadalmaskodott vazarival. A folytatás már nem sikerült ilyen diadalmasra, hiszen a kőkemény földharcos, későbbi aranyérmes japán Maeda egy szőnyeg széli helyzetnél fojtásból lekopogtatta Rékát, ezzel judósunk nem jutott be a legjobb nyolc közé.

A harmadik versenynapon Cirjenics Miklós lépett tatamira a 100 kg-os kategóriában. Mikiért is nagyon szorítottunk, hiszen az elmúlt időszakban nemcsak csukló-, hanem térdsérüléssel is bajlódott. Az első mérkőzésén az üzbég Khurramov kontratechnikáját szépen blokkolta, és a hátára döntötte ellenfelét egy ippon erejéig. Ezt követte a holland Snippe elleni győzelem. Miki vetődéses kardobásból dobott vazarit, és előnyét megtartotta a meccs végéig, ezzel bejutva a legjobb nyolc közé. Kiélezett csatára számíthattunk a régi ismerős portugál Jorge Fonseca ellen a negyeddöntőben. A kemény ütközetben a portugál válldobása vetett véget elődöntős álmainknak, ezzel Miki a vigaszágra került. A visszamérkőzésen a svéd Dvarby testén át vezetett az út a bronzmeccsig. A parázs mérkőzés rendes játékidejében vazari-vazari volt az állás, és habár az aranypontban többször majdnem sikerült dobnia Mikinek, mégis Dvarby volt az, aki egy válldobással elgurította kiválóságunkat. Ezzel Cirjenics a rangos mezőnyben a hetedik helyen végzett.

A következő olimpiai pontszerzési lehetőség a két hét múlva Zágrábban rendezendő Grand Prix verseny lesz a paksiak számára.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%