Bronzérem Bakuból

2023.09.25, 09:20 Judo
Bakuban rendezték a World Tour versenyek következő állomását, amelyen a paksi judósokat ezúttal Pupp Réka képviselte az 52 kg-os súlycsoportban. Vele tartott edzője Braun Ákos is, aki egyben a női szövetségi kapitány tisztséget is betölti.

Réka kiemeltként kezdte meg a küzdelmeket, ahogy ezt tőle megszokhattuk az elmúlt időszakban, hiszen igen előkelő helyet foglal el a világranglistán. Egy jól ismert spanyol ellenféllel, Lopez Sheriffel kezdett és habár rendkívül szoros volt a küzdelem a mérkőzés hajrájában, Réka megvillant egy belső comb dobás erejéig, ezzel jutva be a legjobb nyolc közé. Ugyancsak kellemetlen ellenfél volt a horvát Puljiz a legjobb négy közé jutásért, de szerencsére itt is végig tudta irányítani a mérkőzést az ASE kiválósága és végül bele kényszerítette Puljizt egy szabálytalan technikába, ami miatt leléptették.

Az elődöntőben a japán judós Omori állta útját versenyzőnknek. Ezúttal a szigetországi sportoló tudott megvillanni egy értékelhető dobásra, így a délutáni final block-ra a bronzérem reményében készülhetünk. Az üzbég Kadamboeva nagy fizikai erővel és kellemetlen stílussal rendelkezik, nem meglepő, hogy arany pontig jutottak a küzdőfelek. Ott viszont Réka tudott egy gyönyörű lábsöprést végrehajtani, amelyből egyből le is szorította ellenfelét. A leszorítás helyzetet már nem kellett megtartani, hiszen a golden score-ban akciópontnál véget ér a mérkőzés. Ezzel a bronzéremmel hazai kiválóságunk újabb pontokat szerzett és tovább javította az olimpiai kvalifikációs rangsorban elfoglalt igen előkelő helyét. Szép fokozatosan lépked a célja felé, ami nem pusztán az olimpiai kijutás, hanem a rangsor legjobb négy helyezettjének valamelyike. Ez azt eredményezheti, hogy a favoritokkal csak a legjobb nyolc között találkozna az ötkarikás játékokon. Idén még egy nagyon fontos verseny, a kontinens bajnokság vár olimpikonunkra.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%