Bravúros bronzérem Tel Aviv-ból

2021.02.19, 08:26 Judo
Nagy élményben lehetett része azoknak, akik követték Pupp Réka Tel Aviv-i Grand Slam mérkőzéseit. Látványos technikáknak, lehengerlő judónak és egy szép bronzérem születésének lehettek tanúi.

Réka már a Doha-i Mesterek Tornáján jelezte, hogy ebben az évben nagy eredmények elérésére hivatott. Tel Aviv-ban ha lehet, még egy szintet tudott lépni feljebb. Első mérkőzésén magabiztos fölénnyel győzte le a kazah Yeraliyeva-t. Ellenfele rövid alvásra kényszerült Réka fojtását követően. Ezután a spanyol Perez Box két fantasztikus belsőcombnak esett áldozatul.

A negyeddöntőben a brit Giles-sel teljesen kiegyenlített küzdelem közben egy igen véleményes bírói ítéletet követően ippont ítéltek az angol judósnak. Az esetet még valószínűleg sokat fogják elemezni, mert mindkét versenyző földharc helyzetben volt a dobás pillanatában.

Rékának nem szegte kedvét a vereség és a visszamérkőzésen végig irányítva a meccset, intésekkel győzte le az orosz Kuznetsova-t. Ismét a délutáni "final blockra" készülhetett.

Újabb spanyol judós várta a bronzmeccsen, az aznap nagy skalpokkal büszkélkedő Lopez Sheriff. 52 kilogrammos klasszisunk nagyon összeszedett volt a mérkőzésen és két wazari értékű bokasöpréssel győzte le riválisát, ezzel néhány év után ismét Grand Slam dobogóra léphetett.

Nagy büszkeség ez minden paksi sportszerető ember számára! Köszönjük Réka!

Habár még jó pár verseny vissza van az olimpiai kvalifikáció lezárásáig, de ha sikerül továbbra ilyen formában judózni, akkor nem lehet gond a kijutás az ötkarikás játékokra.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%