Bor Barna ezüstérmes Isztambulban!

2011.04.27, 08:54 Judo
 

A sportág legnagyobb sztárjával, a francia Rinerrel döntőzhetett és végül ezüstérmet szerzett Bor Barna, aki súlyos sérülése és hosszú kihagyása után remek teljesítménnyel tért vissza a nemzetközi élmezőnybe.

Bor Barna visszatért, súlyos sérülése után ott folytatja, ahol tavaly júliusban abbahagyta: kirobbanó erőben, nagyszerűen versenyez. Ennek isztambuli riválisai látták a kárát, az első körben a lett Vladimirs Osnacs, a másodikban a német Robert Zimmermann, a negyeddöntőben pedig az orosz Andrej Volkov is ipponnal maradt alul a paksi óriással szemben.

Az Atomerőmű SE 2010-es Európa-bajnoki ezüstérmese az elődöntőben egy igazi óriással, a nálánál egy fejjel és jó néhány kilóval nehezebb Zviadi Kandzsaliasvilivel találta szemben magát, de a grúzt okosan mozgatva intésekből és akcióból is egy-egy jukót összeszedve ezt a nehéz feladatot is megoldotta.

Következhetett pályafutásának második Európa-bajnoki fináléja, amelyben a judo világszerte legismertebb aktív versenyzőjével, a négyszeres világbajnok francia Teddy Rinerrel találkozott.

Korábban hatszor is összemérték erejüket, mindig a francia nyert – legutóbb 2009 kora tavaszán, ám ez nem meglepő, hiszen a francia óriás 2008 augusztusa, a pekingi olimpia negyeddöntője óta csupán egyetlen mérkőzést veszített, azt is bírói döntéssel a tokiói világbajnokság open kategóriájának döntőjében egy japán judóssal szemben.

A döntő sajnos nem tartott sokáig, bár Barna indította az első ígéretes akciót, a következő összekapaszkodásnál már nem tudott kontrázni, Riner ippont ért el, így 2007 után újra a kontinens legjobbja lett. Bor Barna ismét ezüstérmet vehetett át, ami rendkívül biztató eredmény a hosszú kihagyás után.

„Kicsit nagy volt rám a ruhám, egy ilyen hosszú karú ellenfélnél ez hátrányt jelent – nyilatkozta Bor Barna az MTI-nek. – Lóg rajtam a fehér kabát, ma előtte végig kékben voltam, Riner könnyebben talált fogást és meg is csinálta belőle a dobást. Persze, őt is meg lehet verni, de rá kell készülni. Féltem még a térdemet, de az olimpiára biztosan jó lesz.”

Edzője, Hangyási László ugyancsak elégedetten értékelt: „Ezzel az ezüsttel otthon is kiegyeztem volna, ilyen komoly sérülés után ez nagy siker. Amint Barnus százszázalékosan rendbe jön, jönnek a további eredmények, Riner-t pedig majd elkapja az olimpián.”

Info: www.judoinfo.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%