Bajnokok nyeregben

2022.11.14, 07:55 Judo
Újabb hétvége, újabb csapatösszetartás. Az ASE ifjú és korosabb judósai, szülők, hozzátartozók, barátok pattantak nyeregbe hévégén, hogy felfedezzék Paks környékének szépségeit kerékpárral. A BringázgATOM kezdeményezés idén debütált, de nagy valószínűséggel még sokszor megrendezésre kerül a nagy népszerűségre való tekintettel.

A Paksi Halászcsárda parkolójából indult a csapat és habár kilenc és tizenkét óra között lehetett regisztrálni és útnak indulni a biciklis körre, az ASE judósai már a kezdésnél gyülekeztek. A legnagyobb nevek Pupp Réka, Kovács Antal és Bor Barna voltak a sportolók között, de jelenlegi OB helyezettek és győztesek, valamint a jövő bajnokai is bringára pattantak. Egy rövidebb nyolc és egy hosszabb, közel tizennyolc kilométeres kört lehetett megtenni. A rendezőknek igazán látványos, hangulatos és a kaptatóknak köszönhetően izzasztó útvonalat sikerült kijelölniük. A leglátványosabb helyeken érdemes volt megállni és ötletes fotókat készíteni, mert a szervező Atomerőmű Sportegyesület játékot hirdetett, melynek értelmében a legjobban sikerült, feltöltött fotók díjazásban részesülnek. Sánc-hegy, Szőlődombok, Dunakömlődi sípálya és Lussonium - csak, hogy a legfontosabb helyeket említsük - mind megtalálhatóak voltak a túrán. Mégis a legkalandosabb élmények azok a rendkívül meredek emelkedők voltak, amelyek még az edzett judósokat is sokszor próbára tették. A kajak-kenu szakosztály fiataljai is nekivágtak a hangulatos túrának sok egyéb bátor jelentkező mellett.

A frissítő pontokon finom ételek, forró tea és üdítő gondoskodott az energia raktárak feltöltéséről. A napsütés nem nagyon zavarta a bringatúra résztvevőit, sőt reggel még izgulni is lehetett a szemerkélő eső miatt, de szerencsére ködös, borongós, mégis kellemes időben sikerült letekerni a távot. Mindenki épségben hazaért, csak néhány defekt jött össze és újabb meghatározó élménnyel gazdagodtak a túra résztvevői.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%