Antalyaban is meglett az érem

2023.04.03, 14:33 Judo
Pupp Réka remekelt az elmúlt időszak World Tour versenyein, így joggal reménykedtünk, hogy a szép sorozata folytatódik az Antalyaban megrendezett török Grand Slamen is. Réka második helyen kiemeltként állt rajthoz.

A legjobb tizenhat közé jutásért egy hazai versenyzővel kellett megküzdenie és nagyon könnyedén vette az akadályt. Egy elegáns belsőcomb megelőzéssel kezdett, majd egy perc múlva karfeszítéssel mattolta ellenfelét.

A legjobb nyolcba jutásért a kínai Zhu nagyon megizzasztotta 52 kilogrammos kiválóságunkat. Közel tíz perces taktikai csatában végül Réka tudott aktív maradni és harmadszor is megintették a kínai judóst.

A legjobb nyolc között a régi ismerős spanyol Lopez Sheriff következett és csakúgy, mint a legutóbbi két alkalommal, ezúttal is sikerült legyőzni. Alig fél perccel a vége előtt egy kisbelső horog okozta a vesztét.

Az olimpiai ezüstérmes francia Buchard-ot eddig nem tudtuk megcsípni. Az elődöntőben ő várt Rékára és sokáig úgy tűnt, hogy most sikerül megtörni ezt a sorozatot. Azonban fél perccel a vége előtt a francia tudott megvillanni egy egyoldalas hátsógáncs erejéig és a mérkőzés végéig meg is tartotta előnyét.

A délutáni bronzmeccsen az a portugál Siderot várta Rékát, akit múltkor a taskenti Grand Slamen legyőzött a harmadik helyért. Most bebizonyosodott, hogy nem volt véletlen a győzelem. Háromszoros Grand Slam bajnokunk az aranypontban első megfogásából egy gyönyörű belsőcomb kísérlet után keretbe foglalta a napot és az első meccshez hasonlóan, ismét karfeszítést alkalmazott. Újabb ippon, újabb érem. Zsinórban a negyedik.

Hamarosan világbajnokság és ismét az éremesély édes terhét kell cipelnünk a dohai világesemény előtt. Reméljük, nem törik meg ez a fantasztikus sorozat és Réka kiváló formában tud kiutazni az idei év legfontosabb versenyére májusban.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%