Antalya, Ono, Tokió

2024.04.03, 11:00 Judo
Az elmúlt hetek eseménydúsan teltek az ASE judósainak életében, habár versenyek szempontjából csak két olimpiai aspiránsunk lépett tatamira.

Pupp Réka és Gercsák Szabina egyaránt szerencsét próbált az Antalyai Grand Slamen. Réka az 52 kilogrammosok mezőnyében a legjobb 16 közé jutásért imponáló fölénnyel, két vazarival győzte le a bolgár Dimitrovát. Egy belső comb és egy kiskülső ledöntés után diadalmaskodott versenyzőnk. A legjobb nyolc közé jutásért a kubaiból lett spanyol Leiva Sanchez következett. A fiatal hispán judós előbb egy kontratechnika vazarival lepte meg bokasérüléséből frissen felépült klasszisunkat, majd egy alkartámaszos válldobást dobott. Nem sikerült a legjobb nyolcba kerülni, de Réka többször bizonyította, hogy egy kis megingástól nem veszíti el lendületét.

Gercsák Szabina a 70 kilogrammosok között szintén bejutott a legjobb tizenhat közé a jamaikai Drysdale Daley legyőzésével, majd következett a régi ismerős osztrák Polleres. Kiélezett csatában Szabina több látványos megmozdulását nem értékelték akciónak, míg az ellenfél egy vetődéses technikából vazarit kapott. Ezzel nem sikerült a nyolc közé jutás, ráadásul a rivális később aranyérmesként végzett.

Habár nem lettek pontszerzők a paksiak, mégis igazán bíztató a forma és a versenyt követő küzdelmi edzőtáborban tovább élesedhetnek a mozdulatok.

A fiatalabbak életében szintén nagy esemény történt, ugyanis Ceglédre látogatott a sportág ikonikus alakja, a kétszeres olimpiai-, és háromszoros világbajnok japán judós, Ono Shohei. A paksi sportolók közül volt, akinek akkora szerencséje volt, hogy küzdhetett a sportág ikonikus alakjával, de a többiek is nagyon hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak.

Szintén a tapasztalatok gyűjtése volt a cél a két paksi edző Windischmann Bence és Kanczler István kéthetes japán tanulmányútja során. Az első héten a Tokióban található Kodokán Intézet volt a fő bázis, onnan látogatták meg a különböző helyszíneket az edzők. A második héttől a Tokió meletti Yokohama volt a célállomás. Igazán eseménydús és szakmailag rendkívül hasznos volt a japán túra. Bízunk benne, hogy edzőink minél több újonnan szerzett ismeretet tudnak beépíteni az itthoni munkájukba.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%