Anderkó Bence aranyérmes a Diákolimpián

2019.05.13, 09:31 Judo
Ebben az évben is nagyon sok hétvége bővelkedik judo versenyekben. Ez alól a mostani sem volt kivétel. Miután Pupp Réka a bakui Grand Slam-en küzdött, a diák C-sek és az ifjúsági korúak Kecskemétre utaztak, hogy megmérkőzzenek a korosztályos országos diákolimpiai érmekért. Sőt, vasárnap a legifjabbak is összemérhették tudásukat, ugyancsak a „hírös városban”, a Mindenkinek aranyérmet vetélkedőn.

Ha kronológiai sorrendben haladunk, akkor a pénteki Grand Slam-ről kell először beszámolnunk. Sajnos nem hozott túl sok sikert Pupp Réka számára az azeri főváros, hiszen az első fordulóban vereséget szenvedett a grúz Levytska-Shukvani-tól. Kiélezett küzdelmet vívtak az ellenfelek, de végül az aranypont huszonegyedik másodpercében Réka belegurult a grúz versenyző vetődéses kardobásába, és ezzel a vazari vereséggel elesett a továbbjutás lehetőségétől.

Szombaton, a Diákolimpián folytatták idén megkezdett jó szereplésüket a diák C-s „Péri tanítványok”, hiszen Anderkó Bence László arany-, Bodonyi Aba Csanád bronzérmet szereztek és Pálszabó Levente révén egy ötödik helyet is elértek. Anderkó Bence négy győztes mérkőzésével lett diákolimpiai bajnok, így az elmúlt hétvégi kiváló Budapest Kupa ezüstjét tovább tudta fokozni az év egyik legfontosabb hazai versenyén. Az egy súlycsoporttal lejjebb induló Bodonyi Aba Csanádot, alias Tücsit is nagy dicséret illeti, hiszen két győzelmét követően csak az elődöntőben tudták megállítani, de a bronzmérkőzésen szépen javított és vazarival diadalmaskodott. A 36 kg-osok között induló Pálszabó Levente szintén magabiztosan jutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben és a bronzmérkőzésen nem tudta folytatni a győzelmek sorozatát, de ötödik helyére így is nagyon büszkék lehetünk. Dicséret illeti a többi fiatal harcosunkat is. Molnár Ákos, Wiszthaller Ádám Sándor, Kovács Ágoston Antal és a délutáni programban az ifik között induló Tóth Dániel is derekasan helyt álltak, de ezúttal helyezetlenül zártak. A paksi csapat két érmének és ötödik helyezésének köszönhetően az előkelő negyedik helyen végzett az egyesületi pontversenyben. Gratulálunk versenyzőinknek!

Edzők: Péri Balázs, Hangyási László, Braun Ákos

A vasárnapi Mindenkinek aranyérmet játékos vetélkedő főszereplői a következő paksi nebulók voltak: Vajna Csongor, Péri Ádám, Darnai Dávid, Molnár Ádám, Czibula Nádja, Kiss Róza, Nagy Pál Vivien, Hingl Péter, Kalmár Áron, Wahl Viktória, Farkas Levente, Tóth Laura, Grosan Erik, Feil Krisztián, Feil Zsófia, Kiss Balázs, Czakói Keve, Izsák Simon, Czakói Bese. 

A versenyen készült fotók a Galériában találhatóak.

Edzők: Csoknyai László, Bor Barna

 

Verseny neve: Diák C és Ifjúsági Diákolimpia

Verseny ideje: 2019. május 11.

Verseny helye: Kecskemét

 

Paksiak eredményei:

I.hely Anderkó Bence László -42 kg

III. hely Bodonyi Aba Csanád -39 kg

V. hely Pálszabó Levente -36 kg


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%