A tizedik Grand Slam érem

2023.03.06, 10:29 Judo
Szinte hihetetlen, de Pupp Réka már a tizedik Grand Slam érmét szerezte meg az üzbég fővárosában, Taskentben. Réka zsinórban három World Tour versenyen szerzett érmeket, ami nagyon kiegyensúlyozott formára vall.

Előbb a jeruzsálemi Word Masters tornáról hozott egy bronzot, majd azt követően a párizsi Grand Slamról ezüstöt és most Taskentből is éremmel tért haza.

A legjobb nyolc között kezdte a küzdelmeket, hiszen nemcsak, hogy kiemelt volt, de kazah ellenfele sem tudott bemérlegelni, így a portugál Diogoval harcolt az első mérkőzésén. Magabiztosan, két vazarival, egy kis- és egy nagybelső horoggal lépett a legjobb négy közé.

A japán Shishime hatalmas skalp lett volna, hiszen egy kétszeres világbajnok, nagyon rutinos judósról van szó. Végig kiegyenlített mérkőzésen fej-fej mellett haladtak a küzdő felek, de kevesebb, mint 20 másodperccel a rendes játékidő vége előtt egy szőnyegszéli helyzetnél a japán judós megvillant egy belső combdobás erejéig és ezzel ő jutott a döntőbe.

A délutáni "final block"-ban az ugyancsak portugál Siderot-val harcolt 52 kg-os, háromszoros Grand Slam aranyérmesünk. Fél perc sem telt el a mérkőzésből és a portugál judós egy vetődéses kardobásból fejjel érintette a talajt. Az új szabályok értelmében ez önveszélyes technikának minősül, ezért azonnali leléptetéssel sújtották a portugál versenyzőt. A győzelem meglett, Réka újabb Grand Slam éremnek, ezúttal egy bronznak örülhetett és a vele járó értékes pontoknak, melyek megerősítették igen előkelő világranglista pozícióját.

Hamarosan a nymburki edzőtábor és az Antalyai Grand Slam vár kiválóságunkra.

Ugyanezen a hétvégén a felvidéki Besztercebányán Anderkó Bence László a serdülő válogatott tagjaként harcolt és az idősebbek (U16) mezőnyében derekasan helyt állt. Egy győzelmével és két vereségével a hetedik helyen végzett.

Gratulálunk versenyzőinknek!

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%