A negyedik Grand Slam döntő

2022.06.07, 06:24 Judo
Az Európa-bajnokság óta eltelt néhány hétben paksi kiválóságunk, Pupp Réka profi sportolóhoz méltóan levonta a tanulságokat és rendületlenül dolgozott tovább. A georgiai főváros Tbiliszi adott otthon a következő Grand Slam versenynek, ahol az előkelő világranglista helyezés megőrzése volt a legfőbb cél. Nemhogy sikerült megőrizni a kiemelkedő harmadik pozíciót, de még feljebb sikerült kerülni a ranglistán.

Réka első helyen kiemelt volt a versenyen, így az első mérkőzése a nyolc közé jutásért zajlott a fiatal, pörgős, brazil Limával, aki nagyon erősen kezdett. Mind föld-, mind állásharcban veszélyeztette Rékát és ezt az aktivitást a vezetőbíró a paksi judós intésével honorálta, nem is egy, hanem két alkalommal. Szerencsére mindez nem zökkentette ki olimpiai ötödik helyezettünket és az aranypontban egy szép kaszáló gáncs vazarival harcolta ki a győzelmet.

A hasonlóan kellemetlen stílusú francia Gonzalez következett. A magasra nőtt gall judós is kemény falat volt, de egy szépen kivitelezett kisbelső horogból őt is sikerült eldobni, vazari értékben. Ezt követően judósunk szépen tartotta meg előnyét, ezáltal magabiztosan jutott az elődöntőbe.

A spanyol Lopez Sherrif ellen három kettőre álltunk és minden eddigi meccs nagy küzdelmet hozott, most sem számíthattunk sétagaloppra. Magas fordulatszámon kezdtek a sportolók és szerencsére sikerült kivédekezni a hispán sportoló veszélyes földharctechnikáit. Sőt a végére nemcsak állás-, de földharcban is riválisa fölé nőtt Réka. Az aranypontban egy belsőcomb kontrával forgatta hátára az ellenfelet, melyet a bírók kis tanakodás után ipponra értékeltek. Újabb Grand Slam döntő, immár a negyedik Réka életében, ráadásul a négyből hármat az utóbbi alig több, mint fél évben vívta ki.

Tudtuk, hogy a döntő, ha lehet, még keményebbnek ígérkezik a koszovói egy súlycsoporttal lejjebbi olimpiai címvédő Krasniqi ellen. A koszovói judós első egy-két perce nagyon lehengerlő volt és ezúttal az erős kezdés az ő malmára hajtotta a vizet. Vazari előnyt szerzett hátsó gáncsból és egyből leszorította a paksi versenyzőt. Hiába szabadult ki 52 kilós kiválóságunk, a kritikus tíz másodperc letelt és ez Krasniqi győzelmét jelentette. A Grand Slam ezüst újabb bizonyítéka, hogy Réka a világelit stabil judósa és ez az év még bőven tartogat számára újabb sikeres szereplési lehetőségeket.

Gratulálunk ehhez a káprázatos teljesítményhez!

Cirjenics Miklós, másik paksi indulónk a verseny harmadik, záró napján nagyot harcolt az üzbég Turaboevvel, de egy pillanatnyi figyelmetlenségből az ellenfél hátsógáncs dobás ippont ért el, így Miki nem jutott a legjobb nyolc közé.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%