A diákolimpián is elöl végeztünk

2023.05.08, 12:13 Judo
Győrött rendezték az ez évi diák A, B, és C korosztály számára kiírt országos diákolimpiát. A paksi utánpótlás „aranygenerációja” ismét nagyot alkotott.

A diák B-sek között három érem született. Magyar-Jankovics Rebeka egy kategóriával feljebb indult és végül aranyérmes lett. Három ellenfelét egyaránt iponokkal győzte le, legnagyobb fegyvereit a ledöntést és a csípődobást alkalmazva. Ugyanebben a súlycsoportban Dallos Petra is nagyokat csatázott és végül ő is a dobogóra tudott lépni. Kalmár-Appelt Áronnak kevés hiányzott a döntőbe jutáshoz, de a bronzéremnél már nem hibázott. Liptai Ákos nagy küzdő, már csak egy kicsi hiányzik neki az éremszerzéshez, ezúttal hetedik helyen végzett.

A Diák A-s lányok között két „aranyos” lányunk lett. Kiss Dalma Klára és Ulbert Lujza lehengerlő judóval hódították el a diákolimpiai aranyérmet. Ha lehet, még meggyőzőbb volt Vajna Csongor, akinek ezen a versenyen senki nem tudta megnehezíteni a dolgát és szintén első helyezett lett. Ebben a korosztályban még Braun Sára negyedikként, Hernádi Gergely és Farkas Levente pedig a hetedik helyen végzett.

A verseny végén örömmel fogadtuk a hírt, miszerint az ASE csapata a három korosztályt magába foglaló összesített éremtáblázatban négy arany-, két bronzérmének és pontszerző helyeinek köszönhetően az első helyen végzett.

Gratulálunk ifjú reménységeinknek és edzőiknek!

A versenyt megelőző szombaton Kiss Norbert és Csoknyai László Masters országos bajnoki aranyérmet szereztek, illetve a Magyar Sport Napja alkalmából rendezett nyílt edzésen vettek rész sportolóink az ASE Barátság úti edzőtermében. A jó hangulatú tréningen ismét összejöttek a generációk és a kicsiktől a nagyokig mindenki tudott egy jót mozogni. A játékos technikázós edzésről videoösszefoglaló is készült és a helyi médiumok is tudósítottak az eseményről.

Igazi sporthétvége volt, emlékezetes paksi sikerekkel.

 

Verseny neve: Diák A,B,C Diákolimpia

Verseny helye: Győr

Verseny ideje: 2023.05.07.

 

Paksiak eredményei:

 

Diák B

I.hely Magyar-Jankovics Rebeka -40 kg

III. hely Dallos Petra -40 kg

III. hely Kalmár-Appelt Áron -41 kg

 

Diák A

IV. hely Braun Sára -38 kg

I. hely Kiss Dalma Klára -41 kg

VII. hely Hernádi Gergely -45 kg

VII. hely Farkas Levente -49 kg

I. hely Vajna Csongor -54 kg

I. hely Ulbert Lujza +56 kg

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%